mașini second hand

Probabil că dacă nu am fi constrânși de buget, toți am alege să cumpărăm o mașină nouă, întrucât cel puțin din punct de vedere emoțional, ne conferă o stare pozitivă, de bucurie și implinire. Cum însă nu tot timpul ies calculele așa cum ne dorim, dacă avem nevoie un autoturism, ne putem mulțumi și cu o variantă mai veche a mărcii preferate.

Și deși la prima vedere o mașină second hand nu pare atât de atractivă ca una nouă, dacă luăm în calcul și dezavantajele cu care vine la pachet un autoturism nou (deprecierea valorii la numai un an de la data fabricației, prețurile mari, timpul de așteptare îndelungat de la data comenzii) și gândim și rațional, vom constata rapid că varianta unui vehicul deja rulat este chiar eficientă.

Vestea și mai bună este că piața de mașini second hand din România este într-o creștere accentuată și sunt disponibile multe mărci și modele la prețuri pe care ți le poți permite.

Diversitatea aduce cu sine însă și un neajuns: cu atâtea variante disponibile este destul de complicat să selectezi mașina potrivită, perfect funcțională din punct de vedere tehnic, cu aspect mulțumitor și de care să fii sigur că are un preț corect.

Pentru a găsi cea mai bună ofertă pentru tine, care să se încadreze în bugetul pe care ești dispus să îl aloci, începe cu un studiu aprofundat al pieței.

Suntem convinși că ai deja o marcă preferată și este un reper bun pentru startul studiului tău: informează-te cât mai mult despre modele, ce dotări au dar și ce probleme tehnice frecvente, află costurile ulterioare de întreținere dar și cele referitoare la piesele de schimb în caz că vei avea nevoia de service, interesează-te care sunt marjele de prețuri practicate și dacă acestea se încadrează în bugetul tău.

Cum ziceam, studiul trebuie să fie aprofundat pentru a fi sigur că la final ai cumpărat o mașină care este în regulă din punct de vedere calitate-preț.

Marele noroc e că putem face toate aceste căutări într-un mod simplu și scutind timp, prin intermediul mediului online. Putem găsi nu numai toate informațiile despre marca ce prezintă interes, ci și foarte multe anunțuri de vânzare a acesteia.

Pe baza unor criterii pe care poți să le completezi singur (marcă, model, interval de preț, număr de kilometri, transmisie), platforme online specializate, așa cum este cautimasina.ro, îți vor returna instant anunțuri din care poți să alegi. Această platformă este și mai eficientă întrucât se comportă ca un agregator de date: strânge toate anunțurile publicate în peste 160 de site-uri de profil. Tu vei avea astfel într-un singur loc rezultate relevante pentru căutarea ta, fără să fii nevoit să intri pe o mulțime de site-uri diferite.

După ce te-ai informat și ai găsit variantele potrivite pentru tine, atât din punct de vedere buget cât și modele preferate, poți să stabilești întâlniri cu vânzătorii pentru a vedea și testa mașinile și în realitate.

Sfatul nostru este să analizezi mașina atât la exterior cât și în interior pentru a te asigura că totul va funcționa perfect dacă o cumperi. Ideal ar fi să mergi la un service auto înainte de a face achiziția astfel încât să ai o părere avizată a mecanicilor auto. Nu uita nici să negociezi cât mai mult prețul automobilului și nici să verifici dacă toate actele sunt în regulă.

Dacă respecți toți acești pași, cu siguranță vei găsi nu numai cea mai bună ofertă pentru mașina pe care vrei să o cumperi, ci chiar să o achiziționezi și să te bucuri de drumuri lungi și sigure.