Ai considerat întotdeauna că pokerul este pur și simplu un joc de noroc? Ei bine, spre deosebire de jocuri precum sloturile, pokerul este în același timp un joc de noroc, dar și unul de îndemânare. Cei mai buni jucători de poker se bazează pe experiență și strategie atunci când participă la turnee. Tu de ce nu ai face la fel? Ai acum ocazia să joci pe bani reali la 888 Casino.

Se spune despre Texas Hold’em, cea mai populară variantă de poker, că poate dura doar câteva minute pentru a învăța regulile jocului, însă durează o viață pentru a-l stăpâni. Asta deoarece o bună strategie în jocul de poker implică mai mulți factori, între care și abilități de matematică și psihologie.

De ce ai nevoie de o strategie?

Sub presiunea jocului este de multe ori dificil să luăm rapid decizii inspirate. O strategie stabilită în prealabil va simplifica procesul decizional și îți va permite să te concentrezi asupra aspectelor importante implicate într-o partidă, ca de exemplu studierea cărților, adaptarea la alți jucători și analizarea mișcărilor acestora.

Scopul tău ar trebui să fie să ai o linie de joc „standard” pentru fiecare situație posibilă cu care te-ai putea confrunta la masă. Înainte de flop, ar trebui să ai intervale specifice pozițional pentru creștere deschisă, 3 pariuri, 4 pariuri.

Construirea unei strategii pre-flop

Construirea unei strategii înainte de flop este destul de simplă, deoarece există doar patru situații potențiale cu care te vei confrunta înainte de flop atunci când îți va veni rândul să acționezi.

Înainte ca flopul să înceapă, ești forțat să iei prima decizie importantă, în funcție de toate variabilele implicate în mână. Este important, evident, să iei decizii bune, deoarece acestea vor sta la baza modului în care vei juca restul mâinii.

Prin urmare, după ce s-au distribuit cărțile pre-flop, este important să evaluezi toate variabilele din mână și nu doar să iei decizii cu privire la cărțile pe care le ai. Este important să ai în vedere poziția la masă și tipul de adversari cu care joci, precum și să cunoști cerințele corecte ale mâinii de start.

Cum spuneam mai devreme, poziția ta este o variabilă extrem de importantă. Fii foarte atent când joci în blind-uri și nu te lăsa pradă tentației de a adăuga mai o miză mai mare din această poziție.

Sfaturile strategice de top pentru strategia preflop sunt:

  • Fii întotdeauna conștient de poziția ta într-o mână.
  • Ține întotdeauna cont de poziția ta la masă.
  • Nu te simți obligat să joci în blind.

Când să mergi mai departe?

Emoțiile sunt dușmanul tău la masa de poker. Destul de sigur că poți începe să te simți supărat sau trist când pierzi în timp ce joci și trebuie să te descurci și cu asta, dar nu înrăutăți chiar și mai mult începând jocurile când te simți prost.

Luăm decizii eronate atunci când suntem obosiți, supărați sau stresați, ceea ce ne poate costa mulți bani. Evită să joci în acele momente. Doar atunci când poți face față acestor emoții, te poți considera pregătit de începerea jocului.

Când știi cât de mari sunt șansele să ai o mână câștigătoare, este nevoie să acorzi o atenție deosebită adversarilor. Acest lucru îți va permite să iei o decizie cât mai bună. Există mulți factori care pot sugera ce mâini ar putea avea adversarul tău. Deși acesta este un subiect destul de complex, dar poți începe cu o versiune simplă a acestuia, acordând atenție poziție pe care o are la masă, acțiunilor pre-flop pe care le-a avut, cantității de timp pe care acesta o acordă luării deciziilor.

Este important să nu te lași pradă obiceiului de a lua decizii automat. Este o greșeală uriașă pe care o fac mulți jucători și care poate duce la pierderi semnificative de bani. Acordă-ți timp pentru a analiza fiecare mișcare, luând în calcul toate aspectele menționate anterior.

Construirea unei strategii post-flop

Chiar și după ani și ani de creștere progresivă a cunoștințelor de poker, mulți jucătorilor încă nu au o idee despre ce să facă atunci când flop-ul cade. Cei mai mulți jucători un accent doar pe pre-flop. Însă, oricine poate descărca o diagramă de pre-flop și poate deschide un interval „rezonabil”, de obicei prea strâns, din diferite poziții.

Din anumite motive, jocul post-flop rămâne în continuare un mister și există foarte puțini jucători cu răbdare și voință de a petrece timpul necesar pentru a construi un joc puternic după flop.

Pentru început, este nevoie să analizei care este cea mai bună strategie și să iei în considerare modul în care flopul a afectat mâna, atât pentru tine, cât și pentru adversarii tăi. În acest stadiu, atât tu, cât și oponenții săi, ați văzut 5 din cele 7 cărți care vor ajunge în final în mâinile voastre.

A juca după flop nu înseamnă să ai în vedere doar ce mână ai, ci și ce mâini pot avea adversarii tăi. Să presupunem că flopul este o secvență de cărți mici. Nu îți folosește nimic, dar adversarul tău nu știe asta. Pariază cu încredere și vor presupune că ai o mână bună, chiar dacă în realitate tu nu ai nimic, iar ei, cel mai probabil, au perechi de top..

Dezvoltarea jocului tău mental

Mulți jucători de poker sunt dezavantajați de faptul că nu lucrează activ la latura mentală a pokerului. Lipsa stăpânirii emoțiilor, influența pe care o mână bună sau una proastă o are asupra jocurilor ulterioare, sunt principalele capcane în care jucătorii riscă să cadă. De obicei, acest lucru să întâmplă deoarece jucătorii sunt orientați doar spre rezultate, ignorând faptul că o bună parte din natura jocului se bazează pe noroc.