De câte ori nu ne-am trezit dimineața dorindu-ne o porțiune magică din care să ne luăm energia de care avem nevoie peste zi? Mai ales iarna, când nu ne bucurăm de atâta soare pe cât ne-am dori, când suntem înconjurați mai mult de lumină artificială și nici nu ieșim afară prea des.

Ei bine, pentru astfel de zile, am adunat 6 rețete care să ne dea un boost de energie în orice moment al zilei.

Începem cu micul dejun, cheia oricărei zile începute bine. Dăm startul cu un smoothie rapid și eficient, pentru care vom avea nevoie de:

  • 400 ml lapte cu 1,5% grăsime de la Olympus
  • 130 g iaurt cu specific grecesc 0% grăsime, tot Olympus
  • 5 ml esență de vanilie
  • 300 g fructe congelate – căpșune, afine, banane și orice alte fructe vă plac
  • Câteva cuburi de gheață – doar în cazul în care folosiți fructe proaspete, nu congelate

Amestecați toate ingredientele în blender și voila – prima porție de energie este servită!

Pentru cazul în care preferați un smoothie mai consistent sau ceva fără lactoză, avem o alternativă delicioasă: un smoothie bowl super sățios și ușor de preparat. Lista de ingrediente este foarte scurtă:

  • 200 g fructe congelate – la fel ca în rețeta anterioară, poate varia după gustul fiecăruia
  • 1 banană
  • 1 lingură unt de arahide cremos
  • 150 ml băutură vegetală neîndulcită de migdale Carpos de la Olympus

Dați totul la blender, ajustați până ajungeți la consistența preferată, turnați într-un castron și presărați cu 50 g musli și câteva fructe proaspete. Delicios!

Pentru prânz, avem o variantă fun, ușor de preparat și cu doar aproximativ 160 calorii: tortillas cu brânză cottage Olympus și spanac. Pe lista de ingredinte avem:

  • 1 pungă de spanac
  • 35 g brânză cottage Olympus
  • ½ ceapă cubulețe
  • 100 g carne tocată de vită, gătită
  • 1 cățel de usturoi mărunțit
  • Sare, piper și mix mexican de condimente, după gust
  • 4 tortillas

Căliți ceapa într-o lingură de ulei de măsline, până devine transparentă, apoi adăugați spanacul. Acoperiți și lăsați la foc mediu până când spanacul își reduce dimensiunile. Adăugați carnea gătită de vită, acoperiți și lăsați la foc încă 3 minute, apoi adăugați brânza cottage. Adăugați sarea, usturoiul, piperul și condimentele și mai lăsați 5 minute pe foc.

La final, umpleți fiecare tortilla cu amestecul de mai sus și serviți. Pentru o textură mai crunchy, puteți să trageți fiecare tortilla la tigaie câteva minute, până devine crocantă.

Pentru o gustare ușoară și sănătoasă, ne-am gândit la un spread de legume și iaurt cu specific grecesc Olympus, pe care să-l poți lua rapid pe o bucățică de lipie și devora pe nerăsuflate. Pentru această rețetă, pregătește:

  • ½ vânătă mică, coaptă și curățată de coajă
  • ½ ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • 60 g iaurt cu specific grecesc 10% grăsime Olympus
  • 30 g pastă de susan
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • Pătrunjel proaspăt
  • Ulei de măsline

Spălați legumele, tăiați-le cubulețe și da-ți-le la cuptor, la 200 grade Celsius, până când vânăta se înmoaie. Scoateți de la cuptor, lăsați să se răcească și curățați vânăta de coajă, apoi dați toate legumele coapte la blender. Odată ce s-au transformat într-o pastă omogenă, adăugați iaurtul cu specific grecesc Olympus, pasta de susan, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline și usturoiul. Mixați până când amestecul capătă consistența unei paste. După gust, ajustați cu sare, piper și condimente. Dacă vreți o textură mai puțin densă, adăugați câteva linguri de apă.

Transferați într-un bol, cu câțiva stropi de ulei de măsline deasupra și pătrunjel proaspăt, lângă fâșii de lipie, biscuiți din ovăz, fâșii de ardei gras sau de morcov.

Încheiem lista cu două deserturi delicioase: tiramisu cu iaurt cu specific grecesc Olympus și iaurt cu specific grecesc brulée.

Pentru primul, ai nevoie de:

  • 600g iaurt cu specific grecesc 2% Olympus
  • 6 linguri mascarpone
  • 60ml lichior
  • 4 linguri miere
  • 2 linguri espresso instant
  • 1 lingura pudră de cacao
  • 1 linguriță pudră de cacao
  • Fulgi de ciocolată neagră pentru decor

Combinați toate ingredientele, mai putin lingurița de cacao și fulgii de ciocolată (acestea rămân pentru decor). Amestecați-le cu un mixer.

Pentru iaurtul cu specific grecesc brulée, ai nevoie de:

  • 500g iaurt cu specific grecesc Olympus 2%
  • 2 linguri zahăr granulat
  • 2 linguri miere
  • Migdale
  • fructe de pădure

Împărțiți cantitatea de iaurt la doi și puneți-le în boluri separate. Deasupra iaurtului cu specific grecesc Olympus, împrăștiați câte 1 lingură de zahăr și câte o lingură de miere. Cu foarte mare atenție, topiți zahărul până face bule (5-10 secunde). Serviți cu fructe proaspete.