Orice familie cauta diferite modalitati de a-si reduce costurile pentru energia electrica. Practic, nimeni nu vrea sa cumpere un televizor, frigider sau alt aparat electrocasnic fara sa fie sigur ca beneficiaza de cel mai bun raport calitate-pret.

Chiar daca in Romania toti clientii au posibilitatea de a-si alege singuri furnizorul de energie electrica,  nu toata lumea face acest lucru. O alegere corecta te poate ajuta sa economisesti sume considerabile pe an.

De ce sa schimbi furnizorul de electricitate?

Este posibil ca valoarea tranzactiilor pe piata energiei sa se modifice in timp, ceea ce poate face ca preturile pe care le platesti pentru facturi sa creasca.

Apoi, vorbim despre diverse tactici pe care un furnizor le poate adopta pentru a atrage clientii. Este posibil ca in prima faza sa fiti incantat de anumite reduceri si mai tarziu sa constatati ca preturile cresc fara niciun avertisment.

Indiferent de motiv, cu siguranta cu totii vrem sa beneficiem de facturi mai mici..

Cum sa beneficiezi de un pret mai bun la electricitate

  1. Afla ce plan tarifar ai acum

Arunca o privire pe o factura mai veche si verifica taxele de aprovizionare cu energie electrica. Nu te panica daca ti se pare ca informatiile sunt confuze – este un lucru stiut ca facturile de energie electrica pot fi mai greu de inteles.

Este important sa stii ca poti gasi un furnizor de energie electrica care iti ofera posibilitatea de a alege cel mai bun tarif in functie de nevoile tale.

Astfel, poti opta pentru un tarif specific clientilor casnici obisnuiti (familii care locuiesc intr-un apartament/ casa obisnuita, cu consum permanent) sau pentru un tarif specific unei case de vacanta, ori poti alege un altfel de tarif in cazul consumului preponderent noaptea si in week-end. De asemenea, clientii care au un venit net mediu lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu salariul minim pe economie pot beneficia de un tarif special, la fel ca si consumatorii temporari care utilizeaza energie electrica pentru o perioada scurta de timp.

  1. Suna-ti furnizorul si renegociaza contractul actual

Vorbeste cu furnizorul tau de electricitate si roaga-l sa iti spuna ce plan tarifar ai, cat costa un kilowatt, etc. Apoi spune-i ca esti in cautarea unei oferte mai bune si adreseaza-i cateva intrebari:

  • Ce fel de avantaje imi puteti oferi pentru a alege in continuare compania dumneavoastra ca si furnizor?
  • Avantajul sau reducerea sunt conditionate de anumiti factori, cum ar fi plata la timp?
  • Aceste avantaje sunt valabile pe toata perioada contractului sau se incheie dupa o perioada de timp? Daca da, ce se intampla atunci?
  • Reducerea acopera intreaga factura?