In cazul in care locuinta nu dispune de apa curenta sau utilizatorii au nevoie de un produs destinat asanarii iazurilor, in cazul in care utilizatorii sunt persoane ocupate si nu isi permit sa piarda zeci de minute consultand ghiduri de cumparaturi sau bloguri, cu siguranta ca gasirea unei pompe submersibile reprezinta o preocupare principala pentru multa lume.

 

Pompa submersibila asigura alimentarea cu apa a casei, extragand-o din put si ducand-o spre locul unde este nevoie. Pentru a alege o pompa submersibila pentru locuinta sau pentru a o inlocui pe cea veche, acum persoanele interesate pot rezolva totul cu un simplu click.

 

 

Modul de functionare a pompelor submersibile

Alimentarea locuintelor cu apa curenta nu este posibila chiar in toate zonele din tara din cauza faptului ca nu exista peste tot un sistem de distributie a apei. Asadar, este nevoie de pompe speciale care sa asigure ridicarea apei din put pentru a fi transportata spre instalatia de distributie a apei.

 

O pompa submersibila buna are foarte multe avantaje, printre care procurarea apei in mod rapid si gratuit din surse proprii.

 

Modul de functionare a pompelor submersibile este foarte simplu. Acestea sunt ideale pentru irigatii si pentru a asigura apa curenta in locuintele din zonele rurale. Pompa este imersata in apa, care are si rol de racire a pompei. Niciodata nu se va folosi pompa submersibila in afara lichidului.

 

Produsul se foloseste de un motor inchis ermetic in corpul ei pentru a pompa cu putere apa spre suprafata. Pompele sunt scufundate in apa in pozitie verticala si imping apa cu forta sub forma unui jet puternic.

 

Aceste dispozitive sunt recomandate celor care locuiesc la casa si nu doresc sa plateasca in plus pentru apa, deoarece pot scoate apa din pamant. Mai mult, se vor dovedi eficiente in mod special in cazul irigarii gradinii.

 

 

Componentele si intretinerea pompelor submersibile

Pompa submersibila este alcatuita din mai multe elemente – din carcasa, din motor radial sau cu surub, din duze care permit conectarea furtunelor si din conducte de apa. Acestea sunt principalele componente ale pompelor submersibile.

 

Pentru intretinerea acestor dispozitive astfel incat sa deserveasca gospodaria o perioada cat mai indelungata, este necesar sa fie montate si utilizate conform cerintelor. Este necesara verificarea imersiei pompei in apa, astfel incat sa nu existe posibilitatea patrunderii apei in interior si sa provoace un scurtcircuit.

 

Pompa trebuie sa fie verificata periodic, trebuie deconectata in mod frecvent de la sursa de curent pentru a nu aparea semne de uzura, pentru a schimba uleiul sau pentru a testa noile componente cu care au fost inlocuite cele avariate.

 

Inghetarea apei poate fi o alta problema pentru functionarea pompei submersinile, ceea ce inseamna ca iarna aceasta trebuie sa fie scoasa din uz si repusa in functiune numai atunci cand conditiile meteo permit acest lucru.

 

Alegerea unei pompe submersibile in defavoarea unui hidrofor este determinata de nivelul de adancime a sursei de apa. Pompele submersibile se dovedesc a fi foarte eficiente la adancimi mai mari de 8 metri.