Increderea in sine este unul dintre cele mai imortante lucruri legate de tine, pentru a excela in orice domeniu. Fie ca este vorba despre dragoste sau despre o nisa noua in care ai inceput sa activezi, increderea iti este intotdeauna alaturi, insa de foarte multe ori aceasta nu vine in ajutorul nostru.  

Increderea in sine nu este ceva cu care te-ai nascut si nu mai poate fi modificat ci din contra ea se dezvolta pe zi ce trece pe parcursul vietii tale. Se dezvolta cu trecerea timpului prin experientele prin care treci, prin exercitiile pe care la faci in acest sens, sau prin simpla atitudine pe care o adopti. Acest articol este pentru acea categorie de oameni pentru care stima de sine nu este un punct forte. Va vom sugera cativa pasi simpli care sa va creasca increderea in sine.

Imagineaza-te reusind

Acesta este un exercitiu standard, pe care ai putea sa il faci in fiecare dimineata. Creaza-ti o oaza de relaxare, dimineata cu o cafea aromata sau un ceai delicios si un mic dejun apetisant si imagineaza-ti ziua cu care urmeaza sa te confrunti. Imagineaza-ti totul pas cu pas si gaseste solutii la toate problemele si incearca sa te imaginezi in cea mai buna varianta a ta. Aceste ganduri iti creeaza o stare de bine plina de energii pozitive, astfel ziua ta va incepe intr-o nota pozitiva si optimista si cu stima de sine ridicata.

Fii mereu in cautare de cunoastere

Niciodata nu esti sufient de mare pentru a invata lucruri noi. Cunoasterea este infinita. Cu cat acumulam mai multe informatii si cunostinte despre diferite domenii, cu atat avem mai multe subiecte de discutii in cercurile sociale. Am putea spune  ca increderea de sine este direct proportionala cu informatiile pe care le acumula zi de zi . Invatarea continua este cel mai efeicient mod de a-ti creste stima de sine.

Recompenseaza-te

Atunci cand esti in permanenta  dezvoltare, iti va fi din ce in ce mai usor sa ii atingi obiectivele propuse. Tendinta omului este de a se poticni si de a se inhiba atunci cand au un lucru foarte complicat de realizat pentru o perioada lunga de timp. Secretul consta in tintirea unui target realizabil. Acest target real va aduce mai multe victorii mici, fapt care te  va motiva si mai tare pentru urmatorul obiectiv. Puncteaza aceste victorii prin mici recompense cum ar fi o rochie noua, o bijuterie de aur sau poate ceva mai simplu si mai banal cum ar fi o prajitura la miezul noptii. Aceste recompense nu doar ca ne motiveaza sa ne atingem mai repede urmatorul obietiv, dar ne creste considerabil increderea in fortele proprii.

Ai grija de corpul tau

In primul rand incearca sa dormi in fiecare noapte 7-8 ore. Somnul iti poate dicta intreaga stare de spirit pentru ziua urmatoare, iar noi ne dorim sa fim activi si binedispusi. Mananca pe cat se poate de sanatos posibil pentru a te mentine mereu in forma. Si bineinteles unul dintre cele mai importante aspecte, este miscarea. Cu cat corpul nostru devine mai puternic si mai rezistent , stima de sine si starea generala se imbunatatesc considerabil.