Pandemia a schimbat fundamental felul în care oamenii erau obișnuiți să interacționeze, mai ales în cadrul familiei extinse. Indiferent că este vorba despre părinții sau bunicii tăi, sau poate de vreo rudă îndepărtată de care ești foarte atașat, este important să știi că poți face pentru ei mai mult decât crezi.

Chiar dacă nu le ești aproape, poți contribui la sănătatea lor fizică și psihică prin tot felul de lucruri pe care le poți face chiar și de la distanță. 

Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru cei dragi, chiar dacă nu le poți fi mereu aproape:

  1. Fă-i parte din viața ta. Unul dintre aspectele pe care pandemia le-a accelerat cumva prin specificul său este sentimentul de singurătate care a devenit mai acut ca niciodată. Cu toate acestea, forțați de condițiile de izolare, mulți dintre cei dragi au început să folosească tehnologia, chiar dacă înainte se fereau de acest lucru. Astfel, indiferent de modalitatea prin care alegi să comunici, asigură-te că îi implici pe cei dragi în viața ta, că îi suni mai des și că aloci mai mult timp și energie pentru acest lucru. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să știe că se pot baza pe tine și că fac parte din viața ta, chiar dacă te întâlni fizic și mai rar decât înainte. 
  2. Ai grijă de sănătatea lor. Nu sunt deloc vremuri ușoare pentru cei care fac parte din categoriile vulnerabile infectării cu Covid-19. În unele cazuri, din teama de a contracta virusul, multe dintre aceste persoane au neglijat celelalte aspecte ale sănătății lor, amânând la nesfârșit analize uzuale sau chiar tratamente. Unul dintre lucrurile pe care le poți face, chiar și de la distanță, este să le oferi acces la asistență medicală la domiciliu. De exemplu, cei de la TrudMed îți oferă o alternativă empatică la sistemul medical actual printr-o multitudine de servicii, de la recoltare de analize medicale până la perfuzii, injecții sau îngrijirea plăgilor.
  3. Bucură-i cu surprize. În ziua de astăzi este foarte simplu să trimiți cuiva un cadou, indiferent cât de departe ești. Nu aștepta sărbătorile sau vreo zi specială de aniversare pentru a-i bucura pe cei dragi cu un cadou, mai ales că toată lumea a resimțit dificultăți emoționale în pandemie. Gândește-te la ceva simbolic, pe care cei dragi l-ar aprecia, și nu ezita să le faci această surpriză. Poți comanda chiar și ceva de mâncare sau flori, lucruri care le va aduce zâmbetul pe buze și le va face izolarea mai ușoară.

Întreaga omenire trece printr-o perioadă nemaiîntâlnită și trebuie să ții cont de acest aspect, chiar dacă poate ți-ai dori să poți fi mai aproape de cei dragi.  Pot fi lucruri mici, pe care le poți rezolva cu un apel telefonic, dar care vor face diferența în starea de sănătate fizică și emoțională a celor dragi în această perioadă de pandemie.

Sursa foto: Pexels.com