Într-o societate în care extremele sunt mai prezente, alege să îți tratezi corpul cu blândețe și echilibru. Chiar dacă poate suna complicat, în realitate totul se rezumă la a trăi mai conștient și la a-i oferi corpului tău contextul în care să prospere.

Fie că este vorba despre mâncare sau mișcare, fie că vorbim despre produsele cosmetice pe care le folosești în fiecare zi, vei găsi în acest articol o listă de acțiuni care te vor ajuta să îți faci o idee despre cum ar trebui să îți construiești o rutină cu obiceiuri sănătoase, care te vor face o persoană mai încrezătoare în forțele proprii.

Iată 5 lucruri de impact de adăugat în rutina ta:

  1. Începe cu respirația. Pare unul dintre cele mai simple lucruri. Atât de simple încât de cele mai multe ori nici măcar nu te gândești la asta. Doar că felul în care respiri influențează mai mult decât îți poți închipui. Acordă-ți cât mai multe momente în timpul unei zile obișnuite în care să respiri conștient. Mai mult decât atât, învață câteva exerciții de respirație care te pot ajuta în gestionarea stărilor de anxietate sau agitație, în cazul în care te confrunți cu asta.
  2. Folosește produse cosmetice de calitate. Nu mai este niciun secret că produsele cosmetice pe care le folosești îți influențează sănătatea și starea de spirit. Tocmai de aceea, alege produse cosmetice de calitate, organice, care ți se potrivesc. Mai mult decât atât, în zilele noastre, aceste produse sunt foarte accesibile. De exemplu, poți cumpăra șampon de păr natural de la Prova.ro, unde vei găsi nenumărate variante potrivite tipului tău de păr și vei avea siguranța că folosești produse care au în componența sa ingrediente sănătoase.
  3. Mișcă-ți corpul în ritmul tău. Este destul de greu să te apuci de sport mai ales atunci când nu excelezi la capitolul acesta. Însă este necesar să începi o rutină de mișcare în ritmul tău. Poate la început nu vor fi decât câteva minute de yoga sau de dans, dar esențial este că oferi energie corpului tău. Te vei obișnui mai repede decât crezi dacă ai un program adaptat felului tău de a fi.
  4. Mănâncă conștient. Una dintre cele mai recente tendințe în ceea ce privește un stil sănătos de viață este mâncatul intuitiv. Asta înseamnă, înainte de toate, să îți asculți corpul și să îi oferi cele mai bune variante. Vor fi perioade în care simți nevoia de mai multe grăsimi și carbohidrați, iar alteori vei vrea doar ceva ușor. Important este să înțelegi cum funcționează corpul tău și să te adaptezi nevoilor sale.
  5. Creează-ți propria rutină. Uneori este chiar interesant să citești poveștile de succes ale vedetelor și obiceiurile lor sănătoase, dar viețile voastre sunt atât de diferite, încât genul acesta de articole nu fac decât să îți creeze o anxietate suplimentară. Încearcă să iei doar ce ți se potrivește stilului tău de viață și creează-ți combinația perfectă. O rutină bazată pe nevoile tale va avea mai multe șanse de reușită decât una neadecvată vieții tale de zi cu zi și împrumutată.

Chiar dacă sunt lucruri simple, nu subestima felul în care aceste decizii îți pot influența starea de sănătate și implicit, starea de spirit. Tu cu ce vrei să începi astăzi?

Sursa foto: Unsplash.com