Nu doar atunci când vine vorba despre propria casă, ci și la locul de muncă sau în alte medii cu care intrăm în contact direct, gradul de curățenie și de igienizare ne poate influența în mare măsură starea de sănătate. Cel puțin acasă, acolo unde dispunem de control ridicat în acest sens, este mai mult decât recomandat să transformăm activitatea de curățenie într-o prioritate pentru fiecare membru al familiei.

Totuși, diversitatea de produse de curatenie și de igienizare de pe piață ne pune în încurcătură de cele mai multe ori. Sunt disponibile pe piață atât de multe tipuri diferite de astfel de articole, încât poate deveni copleșitoare alegerea unui anumit model. Și cum poate reuși o persoană să aleagă produsele de curățenie cele mai eficiente pentru propria locuință?

În primul și cel mai important rând, prețul nu trebuie să fie factorul decisiv atunci când căutați astfel de articole corespunzătoare. Indiferent de clădire, de facilități sau de alți factori, precum și de cât de atenți sunteți, fiecare suprafață tot se va murdări la un anumit moment.

Luarea în calcul a acestor aspecte vă va ajuta să optați pentru produsele de curățare care să vă ajute eficient în fiecare situație cu care vă confruntați. Oricât de tentant ar fi să găsiți acel produs pe care să îl folosiți în toate cazurile de îndepărtare a murdăriei, aceasta s-ar putea să nu fie cea mai bună strategie pentru a vă menține locuința complet curată și igienizată.

Principalele criterii de care să țineți cont atunci când căutați produse de curățenie eficiente pentru casa dumneavoastră

Suprafața de curățat: este deosebit de important să știți ce anume doriți să curățați. Spre exemplu, anumite produse de curățenie pot fi utilizate doar pentru anumite suprafețe. Dacă folosiți o soluție abrazivă pe o zonă delicată, riscați să o deteriorați. În plus, dacă utilizați un produs de curățare tradițional, cu un pH mai ridicat sau mai scăzut decât este indicat, în timp veți strica acea suprafață care necesită curățare în mod frecvent.

Recomandările de utilizare: este esențial să citiți cu atenție etichetele și specificațiile produsului dorit pentru a-i înțelege pe deplin modul de acțiune. Începând de la nivelul de diluare, recomandarea de utilizare pentru o anumită suprafață, posibile efecte și multe astfel de aspecte de acest gen, toate informațiile trebuie să se regăsească pe etichetele produsului ales.

Spre exemplu, există produse de curățenie versatile, care pot fi utilizate pentru mai multe zone murdare, însă asta nu înseamnă că sunt cu adevărat eficiente.

Ingredientele: alegeți acele produse care prezintă un mic impact asupra stării de sănătate. Ca de exemplu, anumite soluții destinate a fi folosite în lupta cu petele greu de îndepărtat pot ataca pielea și pot duce la apariția unor eczeme, iritații, arsuri sau alte astfel de afecțiuni.

Fiecare gospodină este pe deplin conștientă de faptul că trebuie să poarte acele mănuși de protecție pentru a se feri pe cât de mult posibil de efectele anumitor agenți de curățare puternici, însă uneori această metodă nu este de ajuns. Există și produse care prezintă un miros înțepător care duce la probleme cu respirația și nu numai. Prin urmare, deși curățenia este o prioritate în propria locuință, nu acționați decât împotriva petelor și a murdăriei, nu și împotriva sănătății.

Tarifele pe care urmează să le suportați: după cum am amintit și anterior, prețul produselor de curățenie nu ar trebui să fie un factor decisiv atunci când doriți eficiență la nivel maximum și, bineînțeles o casă perfect curată și igienizată. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să cheltuiți „o mică avere” în acest sens. Recomandat este să optați pentru un furnizor care vă poate pune la dispoziție un raport optim între prețuri și calitatea soluțiilor de curățare dorite.

Magazinul din care cumpărați: este deosebit de important să găsiți acel furnizor care să vă poată pune la dispoziție de fiecare dată când vă aflați în necesitate produse de curățenie înalt calitative și pe cât se poate de eficiente. Un bun exemplu în acest sens este magazinul online clinit.ro, specializat în domeniu, care își întâmpină de fiecare dată clienții cu oferte avantajoase, cu produse profesionale de curățenie de calitate excelentă.

Așadar, atunci când sunteți în căutarea acelor soluții și produse de curățenie care să vă ajute să vă mențineți întotdeauna casa curată și perfect igienizată, vă recomandăm să țineți cont de sfaturile de mai sus.