În designul de interior din acest an apar elemente de decor extraordinare, cum sunt de exemplu vasele de ceramică, obiectele decorative din sfoară, ceasurile de perete și lămpile din sticlă.

Dincolo de funcția lor practică, ceasurile de perete sunt elemente decorative foarte interesante în designul de interior. Prin alegerea unui ceas de perete deosebit se poate obține un decor frumos pe perete. Un astfel de element poate fi din metal, din argint, din piele, din lemn sau alte materiale frumoase.

Vasele de ceramică sunt folosite în scop practic dar și decorativ, ele au forme deosebite, un design unic, foarte interesant.

Oglinzile decorative sunt accesorii foarte apreciate în acest an. Acestea dacă sunt plasate în locuri adecvate pot crea iluzia de spațiu, pot schimba atmosfera în cameră, pot oferi un plus de luminozitate. Oglinzile decorative sunt foarte frumoase, pot îmbunătăți perfect decorul în living, în dormitor sau în orice cameră.

elemente de decor

Pernele decorative sunt în trend în acest an, au un efect deosebit în casă, iar dacă se demodează pot fi înlocuite cu ușurință cu altele mai interesante care sunt în trend. Acestea nu sunt neapărat pentru somn, ele pot face atmosfera mai confortabilă, iar când casa este mai frumoasă, noi ne simțim mai relaxați și mai calmi. Pernele decorative pot fi în diferite forme, rotunde, pătrate, dreptunghiulare, pot avea imprimeuri deosebite în culori variate.

Pentru dormitor elementele trebuie să alcătuiască un decor simplu care să fie liniștitor. Dormitorul este cea mai importantă cameră a casei pentru că aici trebuie să te odihnești, deci aici atmosfera trebuie să fie plăcută chiar prin aceste piese de mobilier și elemente de decor. Când vine vorba despre mobilierul pentru dormitor, acesta poate include un pat foarte confortabil din lemn cu o saltea de calitate, un dulap care să fie destul de încăpător, să aibă sertare și rafturi pentru a putea depozita hainele și alte lucruri importante.

elemente de decor

Pentru dormitor sunt recomandate decorațiunile sub formă de rame foto, tablouri, plante verzi. Alegerea culorilor este importantă, sunt recomandate nuanțele relaxante, tonurile care au efect calmant. În niciun caz nu sunt indicate nuanțele de portocaliu sau roșu intens, dar nici culorile foarte întunecate.

În ceea ce privește pardoseala pentru dormitor, tendințele pentru acest an sunt reprezentate de lemnul masiv, care arată extraordinar mai ales dacă este îngrijit în mod corespunzător. Pentru acestea sunt recomandate accesoriile și plintele parchet lemn care se pot găsi aici și care au caracteristici de rezistență și durabilitate excelente. Sunt plinte parchet online de foarte bună calitate, modele diferite care includ plintă parchet laminat, plintă parchet mdf, plintă parchet pvc, plintă parchet duropolimer.

În anul 2019 se recomandă podeaua din lemn masiv de culoare închisă care este foarte elegantă, are un aspect de lux. O altă alegere în trend este podeaua din bambus care este foarte interesantă și destul de profitabilă ca preț. Această opțiune ecologică este foarte frumoasă și perfectă pentru orice cameră a casei.

elemente de decor camera

În anul 2019 sunt la modă și pardoselile din parchet laminat care sunt disponibile într-o gamă variată de stiluri, finisaje și culori. Cea mai apreciată este pardoseala albă, care este foarte elegantă. Aspectul de parchet laminat alb este foarte curat, poate oferi senzația de spațiu mai mare și mai luminos în orice cameră. Foarte elegant este și parchetul laminat în nuanțe de gri care este o culoare flexibilă, relaxantă pentru dormitor. Cele mai frumoase pardoseli din lemn pentru acest an sunt cele din stejar, nuc și renumitul lemn de teak.

Pe plafoane se poartă candelabrele sau lămpile moderne suspendate. Decorul interior este completat de elemente cu accente metalice, din argint, bronz și alamă, care au globuri din sticlă și o eleganță aparte. Lămpile din sticlă și obiectele decorative de acest fel au un farmec deosebit, sunt foarte indicate pentru designul de interior al casei în acest an.

În domeniul modei de design interior, o tendință nouă este de a crea o asimetrie strictă în sensul că se dorește combinația de stiluri, de culori strălucitoare și culori neutre, cum sunt de exemplu tonurile de verde, ocru sau culoarea teracotei. În ceea ce privește tendințele la nuanțe de culori, mediul de interior luminos este înlocuit de tonurile de culori moderne, de verde și albastru. În acest cadru creat prin paleta de culori, atmosfera este accentuată prin iluminatul deosebit.