Pisica este unul dintre cele mai des întâlnite animale ce companie în casele românilor. Însă, pe cât de drăgălașe sunt aceste animale, pe atât de greu este de suportat mirosul degajat de urina și materiile fecale depuse în litieră.

Momentele plăcute petrecute alături de pisică, pot fi date uitării de mirosul produs de materiile fecale și urină.

Pisicile sunt animale foarte curate, care se pot educa extrem de ușor pentru a-și face nevoile în zone special amenajate cu nisip.

Încă de la două luni, pisicile pot fi educate și învățate să își facă nevoile în litieră.

Aceasta trebuie curățată și igienizată zilnic pentru a nu ajunge o problema atât pentru pisică, cât şi pentru ţine şi familia ta.

Iată câteva sugestii care să te ajute să întreții corespunzător litiera pisicii.

Este important să utilizezi un tip de nisip adecvat pentru pisica ta. dacă nisipul este parfumat prea puternic, există riscul ca pisica să refuze să își mai facă nevoile în litieră, din cauza mirosului puternic.

Nisipul cu miros de lavandă este cel mai des întâlnit și acceptat de către pisici.

Dacă pisica ta refuză mirosul de lavandă, lămâie sau portocale, atunci poți apela la un nisip fără miros dar care face bulgărași în contact cu urina.

Astfel, curăţarea litierei va fi mai simplă: tot ce trebuie să faci este să elimini părţile folosite din litieră şi să adaugi apoi nisip nou.

Acest lucru trebuie făcut zilnic, pentru ca mirosul din litieră să nu se răspândească în toată casa.

Cu cât schimbi mai des nisipul, cu atât mai bine atât pentru tine cât și pentru pisică.

Cel puțin odată la patru zile trebuie să înlocuiești complet nisipul din litieră și să o cureți bine cu apă și detergent și să o clătești apoi cu o ceașcă cu oțet.

Oţetul are proprietatea de a neutraliza mirosurile neplăcute şi nu este toxic pentru animale, deci îl poţi folosi cu încredere.

Pentru a absorbi mirosul din litieră poți folosi cu încredere și bicarbonatul de sodiu amestecat în nisip.

Acesta este inofensiv pentru pisică și aboarbe mirosurile neplăcute degajate de animal.

Însă, dacă ai mai multe pisici, atunci întreținerea litierelor devine o problemă, la fel și curățenia zilnică în locuință. În această situație, o mână de ajutor profesionistă se impune, mai ales dacă ai un program încărcat și când vii de la job, nu îți mai arde și de făcut curățenie după pisici. Ca să menții curățenia și să scapi de mirosurile neplăcute degajate de pisici în din locuință, poți apela la firme de curatenie specializate în servicii de curățenie la domiciliu.