Construcția casei tale trebuie să meargă fără probleme, de aceea trebuie să te gândești la o mie de lucruri, de la locația proprietății până la conexiunea pentru televizor. Proiectul de construcție va fi un succes cu următoarele sfaturi pentru planificarea casei.

De obicei, durează puțin sub șase luni pentru ca visul de a deține o casă să devină realitate. Cel puțin aceasta este perioada în care poate fi construită o casă unifamilială solid construită. Cu toate acestea, sunt nenumărate săptămâni înainte, în care viitorul proprietar trebuie să caute un teren, să clarifice finanțarea construcției și să se ocupe de planificarea reală a casei. Un sfat util ar fi ca proprietarul să se decida asupra unei metode de construcție și să gaseasca o firma de constructii.

Înainte de planificarea casei

Înainte ca piatra de temelie să fie pusă, proprietarul casei trebuie să știe clar unde vrea să construiască și cum își poate finanța proiectul de clădire. Planurile de dezvoltare trebuie să fie luate în considerare și procentele cântărite unul față de celălalt.

Selectarea terenului

Odată ce a fost găsit un potențial teren, ar trebui să obții planul de dezvoltare de la municipalitate sau oraș. Oricine ia în considerare toate cerințele în etapa de planificare nu va avea probleme cu aprobarea ulterior. Înainte de semnarea contractului de cumpărare, viitorii proprietari de terenuri ar trebui să arunce o privire asupra cartierului și a zonei înconjurătoare și să verifice dacă există magazine, școli și grădinițe, precum și o conexiune la transportul public local în apropierea proprietății.

Atunci când alege un teren, viitorul proprietar nu trebuie doar să urmărească cerințele structurale sau viitorii vecini, ci și, de exemplu, influența vremii: în locațiile neprotejate, o casă se răcorește mai ușor și trebuie să fie încălzită mai mult. Oricine construiește pe o pantă ar trebui să urmărească poziția soarelui în timpul zilei. Acelasi lucru va fi valabil si pentru lucrarea de montaj acoperis.

Împrumuturi ipotecare: plan pentru rezerve și costuri auxiliare

Mulți nu sunt siguri cu privire la subiectul finanțării construcțiilor și majoritatea oamenilor cred că după cumpărarea proprietății și semnarea cu un dezvoltator imobiliar, nu vor exista costuri suplimentare. Achiziționarea unui teren trebuie însă să țină cont de costurile suplimentare de cumpărare. Acestea sunt, de exemplu, cheltuieli pentru înscrierea în cartea funciară, impozitul sau taxe notariale. Viitoarea locuință trebuie, de asemenea, să fie conectată la canalizare, apă, gaz și electricitate, astfel încât costurile de dezvoltare sunt încă datorate. În orice caz, constructorii ar trebui să planifice rezervele.

Vizualizarea planului de dezvoltare

Cumpărarea unei proprietăți este o chestiune privată, dar autoritatea locală are un cuvânt de spus în dezvoltarea clădirii. Atât planul de utilizare a terenului, cât și planul de dezvoltare influențează proiectul de construcție. Dacă există un plan de dezvoltare, acesta oferă informații obligatorii cu privire la modul în care se poate realiza construcția într-o zonă rezidențială.

Ar trebui consultat și planul general de transport. Arată unde vor fi construite noi parcuri industriale sau drumuri. Dacă urmează să fie construit un drum mare chiar lângă proprietate, acest lucru poate fi enervant – dar, de asemenea, un argument bun atunci când negociezi cu privire la prețul proprietății.

Determină tipul corect de casă

Casă personalizată sau prefabricată : alegerea unui anumit tip de casă și a unei anumite metode de construcție este o decizie de anvergură. La urma urmei, viitoarea casă ar trebui să îndeplinească cerințele tale. Ar trebui să iei în considerare ce așteptări ai de la casa de vis și apoi să obții informații specifice. Cei care nu sunt încă siguri de metoda de construcție pot solicita cataloage cu case și pot vizualiza diferite modele.

Selectează partenerul de construcție potrivit

Odată ce viitorul proprietar de casă a decis o metodă de construcție și un tip de casă, este important să găsească un partener de construcție adecvat . Viitorul proprietar al unei case poate, de exemplu, să opteze pentru o casă la cheie. În acest fel, el continuă să organizeze și să planifice la distanță și cumpără casa de la un dezvoltator imobiliar sau de la un producător de case prefabricate. Diferența dintre cele două: un dezvoltator imobiliar se ocupă de obicei și de proprietate și lucrează de obicei la fața locului. Un producător de case prefabricate, pe de altă parte, nu este preocupat să găsească o bucată de teren adecvată. El construiește în fața unei hale de producție și asamblează doar piesele pe proprietatea care a fost deja achiziționată.

Ambele au în comun faptul că există un singur partener contractual și se poate achiziționa locuința la un preț fix. În ambele cazuri, constructorii de locuințe ar trebui să ceară proprietăți de referință și să se asigure prin contract în caz de insolvență a partenerului de construcție.

Alternativa unei case la cheie: caută meseriași pe cont propriu. Efortul personal este mult mai mare, dar vei fi capabil să-ți implementezi propriile idei mai bine. Și aici ar trebui să te asiguri de existența unor contracte individuale.