Cum pot fi soluționate certurile dintre copii moștenitori privind un drept succesoral

Există momente în care oamenii sunt nemulțumiți de distribuirea bunurilor specificate în testament. Copiii, soții și alte rude (de exemplu, părinții) pot avea impresia că au primit mai puțin decât ar fi trebuit sau chiar nimic. Același lucru se poate aplica și în cazul în care persoana decedată a murit fără testament – în cazul în care soțului/soției i s-a dat totul, dar un copil este supărat pentru că nu are nimic.

Care este soluția în cazul unui drept succesoral problematic

În acest caz o soluție poate fi predarea drepturilor succesorale unui terț pentru a scăpa de griji și stres. Predarea acestor drepturi succesorale îți va permite să încasezi imediat contravaloarea care ți se cuvine și să nu faci parte din proces.

În relațiile de familie, după un deces, este ceva destul de des întâlnit ca moștenitorii să nu fie de acord cu privire la un drept succesoral.

O agentie de specialiști și experți în domeniul juridic are experiența necesară pentru a rezolva astfel de probleme legate de drepturi mostenitori ca tu să scapi de stres și să primești partea ta legală, fără să intri în contact cu ceilalți moștenitori. Totodată, poți alege să rămâi parte în proces, iar echipa de specialiști în drept civil să gestioneze toate acțiunile necesare până la soluționare.

Din ce cauză apar certurile între copiii moștenitori

Acest lucru se datorează faptului că unele persoane care se aflau în întreținerea persoanei decedate în momentul în care aceasta a murit pot înainta o cerere de despăgubire împotriva averii acesteia, dacă nu au fost susținute în mod corespunzător.

Aceasta include copiii adoptați, copiii nelegitimi, copiii din căsătorii/relații diferite și orice alt copil al persoanei decedate.  Toți aceștia au un statut egal în fața legii și orice referire la un „copil” într-un testament sau într-un act legislativ îi include pe toți aceștia. (Copiii vitregi nu sunt considerați copii ai persoanei decedate. Cu toate acestea, frații vitregi sau surorile vitrege ale defunctului sunt considerați “surori” sau „frați” atunci când se face referire la aceștia într-un testament. În cazul în care o persoană decedată moare fără testament, frații vitregi și surorile vitrege au dreptul de a participa la succesiunea persoanei decedate fără testament ca frați cu drepturi depline).

Astfel, dacă, de exemplu, un testator a „exclus un copil din testament” și nu i-a lăsat nimic, acel copil ar putea solicita o parte din succesiune.

Pentru o soluționare rapidă și fără nervi în plus, poți preda grijile unei agenții terțe care va gestiona tot procesul în locul tău. Încasează imediat contravaloarea care ți se cuvine cu ajutorul unei echipe de specialiști și experți în domeniul juridic.