Cum menții scânteia aprinsă într-un cuplu

După câțiva ani de relație, mai ales dacă între timp au apărut și copiii, este destul de dificil să mai menții acea scânteie într-un cuplu, care v-a apropiat de la început. Viața sexuală intră într-un fel de rutină, este uneori ca și inexistentă, pentru că uneori oboseala este prea mare. De aceea, întrebarea din titlu poate părea pentru unii o utopie, dar nu trebuie să fie deloc așa ceva. De aceea, hai să vedem ce poți face pentru ca totul să revină la normal, sau să nu intre în acea monotonie de care ne ferim cu toții.

 

Permanent în schimbare

 

Specialiștii în relații sunt de părere că avem nevoie de diversitate în viața noastră, pentru a nu ne plictisi. De aceea, încearcă să renunți la acele obiceiuri devenite deja tabieturi, încearcă o nouă culoare pentru păr, un nou mod de a-l aranja – în cazul reprezentantelor sexului frumos, o nouă tunsoare, lasă-ți/rade barba, slăbește, fă mai mult sport, oferă-i un cadou fără motiv – pentru bărbați. De asemenea, puteți schimba locurile în pat, la masă, etc. Orice schimbare e binevenită și te scoate din rutină!

 

Jocuri în doi

 

Nu este obligatoriu ca viața sexuală să fie ceva anost! Dimpotrivă, recomandarea specialiștilor este să-i acorzi importanța cuvenită, și să nu o neglijezi. Este esențială și pentru starea ta de sănătate, pentru că ești mult mai relaxat și echilibrat dacă ai parte de o viață sexuală normală. De aceea, ce părere ai de niște jocuri pentru cupluri, numai bune pentru a mai încinge un pic lucrurile pe acolo. Nu-ți face griji, sunt perfect normale, și chiar le veți adora amândoi. Dar niște jocuri de rol cum vi se par? Nu sunt deloc ieșite din comun și ajută enorm la menținerea aprinsă a acelei scântei de care aminteam ceva mai sus!

 

Sărutați-vă des!

 

Chiar dacă aveți câțiva ani de relație în spate, asta nu înseamnă că trebuie să evitați să vă sărutați în fața copiilor, sau să o faceți atât de rar încât nici nu mai țineți minte când ați făcut-o ultima oară. De aceea, nu pierdeți niciun prilej pentru a-ți săruta partenerul. Chiar și un mic pupic pe obraz este un gest simplu, dar care îl face pe acesta să se simtă apreciat și iubit. Romantismul nu este ceva desuet, învechit, sau cum vrei să-i spui, pentru că este de fapt modul în care iubirea este pusă în centrul atenției.

 

Mici atingeri

 

Trăim vremuri în care suntem parcă mereu pe fugă, cu multe restricții din cauza pandemiei de coronavirus, în care aproape am uitat cât de important este contactul fizic. De aceea, atunci când sunteți împreună, nu pierdeți niciun prilej de a vă atinge partenerul, de a-i arăta acestuia că este important. O mână prin păr, o atingere ușoară pe gât, o strângere de mână, sunt gesturi simple, dar cu o mare încărcătură emoțională. De asemenea, puteți avea limbajul dumneavoastră secret, din mici gesturi aparent banale: dacă îl luați de mână în timp ce vorbește cu alții înseamnă ”te iubesc”, o mângâiere ușoară pe spate este o promisiune pentru o noapte fierbinte, și tot așa. Cu siguranță scânteia din cuplu nu se va stinge prea curând dacă procedați în acest mod. Redescoperiți plăcerea de a vă atinge înainte de a trece propriu zis, la fapte!

 

Evadare în propriul oraș

 

Din când în când simțim nevoia de o evadare din ritmul nostrum zilnic. Acasă – lăsat copiii la școală sau grădiniță – serviciu – cumpărături – luat copiii – acasă. Pare cunoscut? Da, și nouă! De aceea, măcar o dată la câteva luni, lăsați-i pe cei mici în grija bunicilor sau a unei persoane în care aveți mare încredre, și evadați o noapte în propriul oraș. O cină romantică, o plimbare prin parc, și totul încheiat cu o noapte fierbinte petrecută la un hotel din oraș. Uitați cu totul de grijile zilnice și bucurați-vă de aceste momente în doi, iar acea scânteie pe care ne-o dorim cu toții mereu aprinsă, în cazul vostru chiar va fi valabilă.

Și, să nu uităm nici de acele mici surprize care ne fac să ne simțim bine! Nu aștepta un moment special pentru a-i oferi persoanei iubite un mic cadou care să o facă să se simtă cu adevărat specială. Există și site-uri de unde poți comanda și personaliza cadouri pentru evenimente și nu numai. Cum s-ar spune, idei să ai, pentru că sigur vei găsi ceea ce îți dorești! Ai observat, așadar, că nu este chiar atât de greu să menții aprinsă scânteia într-un cuplu! Este nevoie de mici gesturi, în special dacă rutina și-a făcut simțită prezența! Din fericire, lucrurile se pot schimba, și stă în puterea voastră să demonstrați că iubirea care vă leagă nu a fost doar un foc de paie la începutul relației. Și totul va continua frumos, firesc, ca în poveștile cu prinți și prințese care ne-au încântat copilăria.