Cum iti protejezi ochii atunci cand lucrezi la calculator

Atunci cand lucrezi la calculator, ochii sunt expusi la lumina albastra emisa de ecranul calculatorului. Acesta lumina este emisa de orice tip de ecran digital, dar si de soare, in mod natural, dar la o intensitate mult mai mica.

De cele mai multe ori, dupa cateva cateva ore de lucrat in fata calculatorului, ochii tai incep sa resimta o oboseala specifica. Acesta este cauza de lumina albastra emisa de ecranul calculatorului, care afecteaza in mod direct muschiul ocular.

Ochelarii de protectie pentru calculator

Ochelarii, chiar daca nu sunt agreati de foarte multe persoane, sunt cei care ofera cea mai buna solutie de protectie impotriva luminii albastre. Aceste modele de ochelari de protectie pentru calculator sunt special conceputi pentru acest tip de activitate, iar lentilele acestora sunt tratate cu unul sau mai multe straturi antireflex, care neutralizeaza cu succes lumina albastra.

Gradul de protectie difera de la un producator la altul, insa recomandat este sa alegi un grad de protectie impotriva luminii albastre de aproximativ 60%. Acesta aspect este confirmati de numeroasele studii realizate, dar si de medicii oftalmologi.

Calitatea superioara a ochelarilor de protectie pentru calculator

Calitatea este foarte importanta pentru orice produs destinate sanatatii, mai ales atunci cand este vorba de ochi. Fiindca in piata exista destul de multe modele de ochelari pentru calculator care ofera o protectie mica, dar si o calitate inferioara a materialelor, am ales sa facem o recomandare: Gunnar.

Acesta este un brand recunoscut la nivel mondial, care a inovat foarte mult in acest domeniul, producand astazi ochelari de protectie pentru calculator de inalta calitate. Aceste aspecte sunt confirmate de numeroasele review-uri oferite, dar si de anumite studii realizate de marile Universitati din SUA.

Cele mai multe din modelele de ochelari de protectie calculator Gunnar, au lentila Amber, o lentila care ofera un factor de protectie impotriva luminii albastre de 60% si a caror greutate este foarte mica, aproximativ 30 grame. Preturile lor sunt unele destul de accesibile, chiar daca sunt cotati ca fiind premium. Acestea pornesc de la 290 de lei si ajung in anumite cazuri la un maxim de 450 de lei.