Cum fac tipsterii biletul zilei la pariuri în 2023: Sfaturi de la profesioniști

Șansele de a găsi selecții câștigătoare pentru biletele de pariuri sportive sunt mai mari decât în urmă cu 15-20 de ani, datorită site-urilor pe care sunt postate predicții făcute de tipsteri. Cei care analizează meciuri pentru platformele specializate au multă experiență în acest domeniu și sunt recomandați de rezultatele obținute, totul fiind transparent.

Pe site-urile amintite există rubrica „Biletul zilei”, în care sunt reunite predicțiile cele mai sigure. Dacă urmărești o asemenea rubrică un timp îndelungat, observi că biletul este câștigător de cele mai multe ori. Am stat de vorbă cu tipsteri de succes și am aflat care este „secretul”. Iată câteva sfaturi de la ei, pentru ca și biletele tale să fie „verzi”:

Joacă la agențiile care oferă cote mari

Ca parior, te interesează în primul rând să fii pe plus pe termen lung. Ai mai multe șanse să îndeplinești acest obiectiv dacă îți maximizezi fiecare câștig jucând la casele de pariuri care oferă cele mai mari cote în 2023. În general, condiția este îndeplinită de agențiile licențiate de top, însă, periodic, și bookmakerii mai puțin populari au cote mari, ca parte a unei strategii de marketing. Monitorizează această piață în permanență, ca să joci unde e cel mai bine pentru tine.

Pariază doar pe ce cunoști

Tipsterii sunt specializați pe un anumit sport. Vei vedea că unul dă doar predicții din tenis, altul doar din baschet, altul doar din handbal, altul doar din fotbal ș.a.m.d. Este greu să fii expert în două sau mai multe discipline, pentru că a fi specialist înseamnă a urmări tot ce se întâmplă în respectivul sport. Când alergi după doi iepuri, nu prinzi niciunul. Această zicală este valabilă și în pariuri. Alege un singur sport, ba mai mult decât atât, cel mult trei competiții din el. Urmărește toate meciurile și fii la curent cu toate știrile.

Ia o pauză când oferta este săracă

Prin definiție, „biletul zilei” peste un pariu pe care îl pui zi de zi, dar nu e obligatoriu să joci chiar zilnic la pariuri. Dacă oferta este săracă, ia o pauză și uite-te după ponturi pentru mâine. Nu are sens să joci la întâmplare, pe echipe de care nu ai auzit. Sunt bani aruncați pe fereastră și e suficient un bilet pierdut ca să te enervezi și să intri într-o spirală din care e dificil să ieși.

Nu te lăcomi

Lăcomia este cât se poate de păguboasă. Într-adevăr, un bilet cu cota 50.00 este foarte tentant. Nu trebuie să pui miză mare ca să ai un profit ok. Gândește-te, însă, că o cotă 10.00 corespunde unei probabilități de 10% de câștig, pentru un pariu single. În cazul biletelor cu mai multe selecții, lucrurile se complică, întrucât cota indică un risc mult mai mic decât cel real. Așadar, mai bine joci la loto decât să pui bilete cu cote astronomice.

Fii atent la context

Motivația este un factor de care trebuie să ții seama atunci când analizezi un meci. Dacă urmărești competiția, cunoști și contextul. Evită meciurile echipelor care urmează să joace la mijlocul săptămânii următoare în cupele europene, întrucât este posibil ca ele să acorde mai multă importanță acelui meci. De asemenea, se poate ca echipa care vine după un meci internațional să fie mai obosită.

Respectă managementul banilor

Înainte să îți alimentezi contul, gândește-te la un plan de joc care să cuprindă și modul în care stabilești miza fiecărui bilet. Poți apela la strategii de pariere clasice, precum cota 2, sau poți apela la mize care să varieze în funcție de cota biletului. Așa cum spuneam, cota unui bilet cu mai multe selecții nu indică riscul real, ci unul mai mic, pentru că în fiecare partidă se poate întâmpla ceva neprevăzut. Nu paria niciodată mai mult de 10% din buget.

Ia-ți măsuri de precauție

Celor care obișnuiesc să joace bilete cu mai multe selecții li se mai întâmplă să piardă din cauza unui singur meci (posibil chiar ultimul). Ia-ți măsuri de precauție jucând bilete în sistem (dacă sunt 5 meciuri, poți juca 4 din 5), apelând la oferte promoționale care îți oferă o asigurare în astfel de cazuri sau închizând pariul cu Cash Out, dacă jocul din cel din urmă eveniment nu merge într-o direcție care te avantajează.