Contabilitatea a reprezentat dintotdeauna o preocupare pentru orice om de afaceri. Nu doar în România, ci în întreaga lume, contabilitatea reprezintă o modalite prin care autoritățile țin sub control modul în care se face business. Asta deoarece nu de puține ori s-a încercat folosirea afacerilor licite pentru a fenta statul și pentru a justifica venituri obținute pe căi nu tocmai ortodoxe. Dar dincolo de sarcina sa de a preveni anumite derapaje, contabilitatea are și rolul de a servi drept un mecanism de control și de menținere a ordinii în domeniul afacerilor. În perioada modernă, afaceriștii au reușit să primească acces la modalități prin care pot folosi contabilitatea, în vederea obținerii de informații și indicații despre cum anume pot să crească profitabilitatea business-urilor.

Mai mult decât atât, contabilitatea clasică a suferit schimbări importante, iar în prezent tot mai mulți antreprenori optează pentru variantele online. Contabilul clasic, care cară în geanta sa sute de documente și care trebuia să acționeze cu mare atenție și rapiditate, pentru a putea respecta termenele impuse de lege, s-a transformat și s-a transferat în mediul virtual. Mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, acest lucru este cum nu se poate mai convenabil pentru toată lumea. Mutarea contabilității în mediul online a adus cu sine și alte avantaje. Iată cum poți să economisești timp și bani apelând la servicii de contabilitate în Iași, desfășurate online.

Cum îți salvează timpul și banii cele mai bune servicii de contabilitate din Iași

Printre cele mai mari dezavantaje pe care activitatea de contabilitate desfășurată în mod clasic le oferea antreprenorilor se numărau pierderile de timp și de bani. Explicațiile sunt simple. Fiecare întâlnire cu contabilul presupunea o ședință, adică un timp dedicat special interacțiunii cu expertul, predării documentelor și explicării diferitelor situații speciale sau a cerințelor exprese. Totodată, complexitatea activității contabile și cererea foarte mare transforma de multe ori contabilii în persoane foarte ocupate, greu de contactat și de găsit. Astfel, exista riscul apariției întârzierilor, dar și a erorilor, care puteau provoca inclusiv pierderi financiare.

Din fericire, mutarea în mediul online a celor mai multe dintre serviciile necesare din punct de vedere al contabilității a transformat complet relația dintre firme și această arie de activitate. Acum, contabilitatea poate fi folosită în folosul antreprenorilor. Ei economisesc atât timp cât și bani, astfel:

  • economie de timp – dacă apelezi la servicii contabile online în Iași, nu trebuie să te mai întâlnești cu nimeni și nici nu trebuie să mai aștepți foarte mult timp pentru a avea acces la un anumit document. Totul se desfășoară în mediul virtual. Facturile, bonurile și orice alt tip de documente sunt transmise imediat firmei de contabilitate care le analizează, gestionează corespunzător și stochează în arhiva online. Aceasta este accesibilă oricând, de pe orice tip de device;
  • economie de bani – pe lângă rapoartele contabile generate în urma analizelor contabile, alt set de documente extrem de utile antreprenorilor sunt oferite de firmele moderne. Este vorba despre rapoartele de management. Acestea conțin indicații clare cu privire la sursele de venituri și destinațiile cheltuielilor. De asemenea, sunt oferite antreprenorilor sfaturi despre cum ar putea fi gestionate într-o manieră mai eficientă pentru a ajunge, în final, la creșterea profiturilor. De asemenea, se economisesc bani prin faptul că serviciile de contabilitate modernă oferă și acces la facturarea online. Acest serviciu era, de regulă, accesat în mod independent de contabilitate și implica un efort financiar supliementar din partea afaceriștilor.

Toate aceste avantaje pot face parte din viața ta de antreprenor și îți pot ajuta compania să crească. Apelează la serviciile firmei de contabilitate Keez, pentru a avea acces la cele mai bune rapoarte de management, la rapoarte contabile actualizate în timp real și disponibile oricând, de pe orice device, dar și la servicii de consultanță de top, care te pot scuti de griji suplimentare în cazul unui control.