Minimalismul ca stil de viață este un trend foarte popular care este adoptat de foarte mulți oameni în ultimul timp. Iar viața fără dezordine are foarte multe avantaje, unul semnificativ fiind că este mai relaxantă. Totuși, dacă arunci totul din locuință atunci când faci trecerea la acest stil există posibilitatea să o regreți.

Ca orice schimbare, aceasta trebuie să fie treptată și este nevoie să investești în tine înainte de a face acest pas. Astfel, trebuie să fii înconjurat de lucruri de calitate și durabile ca să poată fi folosite cât mai mult timp. La HETI24 poți găsi banii necesari pentru a face micile investiții inițiale de care ai nevoie.

În primul rând trebuie să înțelegi că lipsa dezordinii nu înseamnă să nu ai nimic. Ideea este că trebuie să ai cât mai puține lucruri de care să te folosești în mod constant. Dacă îți place să bei cafea, nu ar trebui să renunți la espressor, dacă îți place să mănânci, nu arunca ustensilele de gătit, iar dacă îți place sportul, nu este indicat să donezi echipamentul în care ai investit atât de mult. Astfel, dacă vrei să faci această schimbare de stil de viață trebuie să te gândești la toate lucrurile de care ai nevoie în mod constant.

După ce ai decis ce vrei să rămână, ar trebui să arunci sau să donezi toate lucrurile de care nu mai nevoie, de la haine la electrocasnice. Dacă acestea sunt în stare bună și încă funcționale poți să le vinzi pentru a face un ban în plus. Cu toții avem debaralele pline de lucruri pe care le ținem că poate cândva le vom folosi, de la cabluri la haine și nu ajungem niciodată să le aruncăm. Aceasta este ocazia perfectă e a-ți face curat în dulapuri și debarale. Dacă ți se pare greu să te desparți de ele poți folosi un sistem de etichetare prin care să dezlipești eticheta atunci când folosești acel obiect. Astfel, vei ști ce nu îți mai este folos și poți să arunci.

Simplificarea rutinei este un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când faci tranziția la acest stil de viață. Poți să faci o schimbare drastică, cum ar fi să îți vinzi mașina pentru a folosi mijloacele de transport în comun, sau poți să faci tranziția mai lentă renunțând la diferite obiceiuri consumeriste, cum ar fi cafeaua gata preparată. De asemenea, poți să îți impui diferite provocări, cum ar fi să nu cumperi nimic nou timp de o lună. Pe lângă faptul că vei economisi bani în acest proces, vei învăța că nu ai nevoie de foarte multe lucruri ca să fii fericit.

Pentru că vei cheltui mai puțini bani pe bunurile materiale, vei avea mai mult să investești în experiențe. Pentru că vei dispune de niște bani, vei putea să mergi în vacanța pe care ți-ai dorit-o sau la mai multe concerte, îți vei putea duce copii în locurile care merită vizitate și vei putea investi în tine. Chiar dacă nu ai îndeajuns de mulți bani pentru a face acest lucru și ți se pare că nu vei strânge niciodată îndeajuns de mult, poți găsi cel mai bun împrumut pentru tine pe un site  comparație (vertailu). Astfel îți vei putea îndeplini visurile fără să stai cu grija banilor.