Cum ar trebui sa arate invitatia perfecta de nunta 2022?

Dupa ce ati decis locul si ora nuntii, ar trebui sa va ganditi la invitatiile pentru oaspeti. Prima impresie a evenimentului dvs. depinde in mare masura de cat de frumos si original vor fi decorate, deoarece pentru invitati, dupa cum stiti, o nunta incepe cu invitatia.

Aspect exterior

Pe vremuri, la intocmirea invitatiilor de nunta, in prim-plan era necesitatea de a respecta toate regulile si traditiile. Astazi, rolul traditiilor este inca mare, dar nu mai este loc pentru creativitate. Comandand invitatii de la o companie de nunta, iti poti utiliza la maxim imaginatia si veti putea transforma invitatiile intr-o adevarata opera de arta. Din pacate, efectuarea comenzilor personalizate nu sunt ieftine, iar nuntile sunt deja costisitoare, motiv pentru care multe cupluri prefera invitatii mai ieftine, de pe raft, din magazin.

Cu toate acestea, exista o alternativa – va puteti face propriile invitatii. Desigur, acest lucru va necesita anumite abilitati, dar, ca rezultat, veti economisi bani si veti obtine exact ceea ce doriti.

Indiferent de metoda de confectionare a invitatiilor pe care o alegeti, merita sa va ganditi in avans la designul acestora. Astazi puteti cumpara cu usurinta invitatii realizate intr-o varietate de stiluri – de la clasic la modern, dar chiar si cele mai originale optiuni sunt de dorit sa fie completate cu elemente traditionale: imagini cu inele, trandafiri, cupidon etc. Pe invitatie puteti pune si o fotografie comuna a mirilor. Designul invitatiilor ar trebui sa fie combinat cu scenariul si designul evenimentului. Asadar, daca nunta va avea un accent de culoare, invitatiile trebuie facute in gama corespunzatoare, iar pentru o nunta tematica veti avea nevoie de invitatii in acelasi stil.

Continutul

Continutul invitatiei joaca un rol nu mai putin important decat aspectul invitatiei. Textul invitatiei poate fi compus la propria discretie, totusi, trebuie de retinut ca trebuie sa contina urmatoarele informatii:

  • numele invitatilor;
  • ocazia;
  • locul evenimentului;
  • ora de incepere a ceremoniei;
  • numele celor ce invita.

Daca nunta urmeaza sa fie decorata intr-un stil anume, acest lucru trebuie comunicat si pentru ca invitatii sa poata selecta din timp accesoriile si imbracamintea potrivita. In plus, puteti specifica numerele de telefon pe care oaspetii le pot folosi pentru a specifica informatii importante. In ceea ce priveste stilul textului, ar trebui sa il alegeti in functie de invitati. Deci, tonul oficial este potrivit pentru invitarea sefilor si a rudelor indepartate iar tonul mai liber si sincer – pentru prietenii apropiati. Daca se doreste, invitatia poate fi completata cu o epigrafa preluata dintr-o lucrare preferata.

Pe cine si cum sa invitati

Nunta se desfasoara de obicei in mai multe etape (casatorie in oficiul registrului, pranz, cina matrimoniala, etc.), si nu este deloc necesar sa ii invitati pe toti la fiecare dintre ele. Rudele indepartate si cunostintele pot fi informate doar despre nunta si invitate sa-i viziteze pe tinerii casatoriti deja in timpul lunii de miere. Trebuie sa trimiteti invitatii in avans – de preferinta cu cateva saptamani sau chiar luni inainte de nunta. In acest timp, oaspetii vor putea pregati cadouri, isi vor planifica timpul si vor putea rezolva problemele legate de transport si cazare (pentru cei care locuiesc departe). In conformitate cu regulile de eticheta, invitatiile trebuie sigilate in doua plicuri, chiar daca sunt inmanate personal. Partea de sus a plicului va contine adresa de retur, iar cel de jos – numele invitatilor.