Atunci când beneficiezi de un teren destul de mare, mai mult ca sigur te-ai gândit la amenajarea unei grădini, dar și la crearea unei zone în care să poți face mișcare în aer liber.

Un teren de sport poate fi amenajat și acasă, fiind nevoie de alocarea unui buget pentru a cumpăra toate cele necesare pentru utilarea acestuia, dar și pentru amenajarea sa propriu-zisă. Va trebui să te decizi asupra zonei de care dispui și mai apoi să știi exact ce fel de activități dorești să faci aici și mai ales când anume să le desfășori.

Ce fel de teren îți trebuie?

Dacă terenul de care dispui nu este atât de amplu și totuși iubești să faci mișcare, fiindu-ți pe plac fotbalul, tenisul sau baschetul, atunci ar fi indicat să te gândești ce fel de spațiu să construiești. Ai putea alege să amenajezi un teren de dimensiuni mai mici în care jocul să se desfășoare doar pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât se poate de spectaculos. De asemenea, trebuie să ții cont ca terenul ce urmează să fie amenajat să fie construit pe un loc drept, acest aspect fiind foarte important.

Pentru a aprecia dimensiunea terenului de care ai nevoie este indicat să ai în vedere câte persoane se vor juca aici sporturile preferate. În funcție de acest lucru ai putea să realizezi un plan de amenajare, întocmit cu multă atenție de un arhitect specializat în astfel de servicii. Și dacă sportul este pentru tine mai mult decât o simplă pasiune, atunci ai putea alege să construiești chiar un teren acoperit, de care să te poți bucura atât vara, cât și iarna.

Amenajează corect terenul de sport!

Este bine ca lucrările de amenajare să înceapă primăvara devreme, dacă dorești să te bucuri de distracția de acest fel chiar în curtea casei tale în vara respectivă. Îndreaptă cât mai bine terenul, delimitează-l cu un gard de împrejmuire, eventual din plasă și mai apoi gândește-te la tipul de gazon pe care să îl folosești. Vei putea avea la dispoziție două variante – fie gazonul natural, fie gazonul sintetic. Dacă ne vom gândi la fiecare, vom putea observa și avantajele și dezavantajele lor și astfel mai apoi vom face opțiunea corectă. Gazonul sintetic nu este tot la fel de plăcut comparativ cu cel natural, dar nu are nevoie de îngrijire. Gazonul natural trebuie tuns și udat aproape în fiecare zi, astfel că ar fi bine să iei în calcul sau nu o astfel de variantă. În plus, trebuie să cumperi gazon de cea mai bună calitate, pretabil pentru terenurile de sport, ce crește nu foarte înalt și rezista la bătătorire. Atunci când terenul este gata pregătit, ai putea alege să îl utilezi cu toate cele necesare. Vei putea opta pentru această plasă de fotbal pentru crearea porților și să încerci să îi trasezi liniile principale. De asemenea, dacă îți dorești un teren pentru tenis ai în vedere schița de amenajare a unora asemănătoare, fiindu-ți în acest mod folositoare toate informațiile.

Alege o echipă de profesioniști

Dacă nu ai timp să amenajezi un astfel de teren de sport este indicat să apelezi la o echipă de specialiști, care să poată să îți pună la dispoziție servicii de calitate, dar mai ales garanția și promptitudinea unei astfel de lucrări. De aceea, este bine să iei în calcul o colaborare de acest gen cu firme specializate și să urmărești atent recomandările acesteia în rândul prietenilor, cunoscuților sau pe diversele rețele de socializare și nu numai. Aceștia vor demara atât lucrările de amenajare ale terenului, pornind de la realizarea unor studii solide asupra terenului pe care urmează să îl transformi într-un spațiu cu o asemenea destinație, dar și restul lucrărilor necesare.

Foto: pixabay.com