Cum alegi sistemul de navigatie potrivit pentru un model Audi

Sistemul de navigatie face parte, de regula, din echiparile mai scumpe ale masinilor. Dar, pentru acei soferi care au un model de AUDI ce nu este prevazut din fabrica pentru un astfel de echipament, exista o solutie: navigatia disponibila pe piata, care se monteaza usor si care ofera toate avantajele acestei tehnologii atat de populare, mai ales in ultimii ani.

Primul pas: verificarea compatibilitatii

In magazinele online de profil exista sisteme de navigatie dedicata pentru un anumit model sau navigatie universala, care se poate preta in cazul mai multor masini. Posesorul unui model Audi trebuie sa citeasca specificatiile produsului, pentru a verifica daca accesoriul poate fi montat pe autoturismul sau.

Echipamentele sunt dotate cu sisteme de operare Windows sau Android si se pot monta rapid intr-un atelier specializat. Pe navigatie sunt disponibile harti si numeroase functii, precum: Radio, microfon, touchscreen, Youtube, Facebook, Waze, conexiune prin bluetooth, wi-fi, mirror link sau usb.

Viteza de procesare

Dupa cum se stie, in timpul deplasarii, soferul are nevoie ca o comanda pe care o lanseaza sa fie executata cat mai rapid, fara sa depuna un efort prea mare. Pentru ca sunt ca niste mini calculatoare, bazate pe componente hardware si software, sistemele de navigatie trebuie alese din punct de vedere al procesorului rapid si al memoriei RAM. Acestea sunt necesare in cazul reconfigurarii rapide a traseelor, dar si in raspunsul rapid al celorlalte comenzi.

Calitatea display-ului

Display-ul este foarte important la un astfel de sistem. Acesta trebuie sa fie usor de utilizat,  realizat din materiale de calitate, iar vizionarea lui nu ar trebui sa pericliteze vizibilitatea soferului pe timp de noapte.

De exemplu pentru un Audi Q3, este recomandata o navigatie dedicata cu Android compatibila cu Audi Q3, cu un display de 9 inch si 2 GB de RAM, care suporta Navigatie Igo Primo sau Waze si Radio, are microfon incorporat, un touchscreen capacitiv cu o rezolutie de 1024×600, pe care pot intra camera de marsarier si senzorii de parcare. Ecranul capacitiv este vizibil din orice unghi si permite un control lejer al tabletei multimedia, are zoom si glisare fara blocare si functie antireflex, pentru a nu agresa ochii.

Functiile sunt foarte importante

In mod evident, cei care aleg navigatia o fac in special pentru functiile oferite. Daca detii un Audi A6, poti instala o navigatie dedicata cu MMI pentru Audi A6. Aceasta are slot sim 4G pentru cartelele Orange, Vodafone, Telekom sau Digi, preia comenzi de pe volan, are intrare pentru senzorii de parcare, camera de marsarier, centura, usi deschise, dar si alte functii originale ale autovehiculului. Pe langa toate acestea, ecranul este capacitiv, cu o rezolutie de 1920×720. Sistemul de operare este Android.

Designul

Acesta este un criteriu important pentru multi oameni. Ei isi doresc ca modelul navigatiei sa se integreze perfect in bordul masinii. Din fericire exista multe oferte pe piata produselor de acest tip, astfel ca fiecare sofer poate gasi ce-i place si ce i se potriveste cel mai mult, pentru a se bucura cu adevarat atat de utilitatea, cat si de aspectul sistemului de navigatie.