Odata cu avansarea in varsta, copilul trebuie sa petreaca din ce in ce mai mult timp la birou, facandu-si temele. 

Alegerea unui scaun de birou pentru copil este chiar mai importanta decat pentru un adult pentru ca cel mic se afla inca in procesul de dezvoltare si formare, astfel ca postura pe care o adopta acum pe scaun isi va pune amprenta pentru totdeauna.

Unele birouri pentru copii vin cu scaun incorporat, dar de cele mai multe ori esti nevoit sa ii achizitionezi celui mic si scaunul. Specialistii de la Scauneonline.ro recomanda sa te orientezi pentru un scaun pe masura lui intrucat cele pentru adulti sunt prea mari. De asemenea, opteaza pentru un scaun ajustabil deoarece copilul se afla in crestere si cu siguranta nu vei dori sa cumperi un altul in urmatorul an.

De ce sa tii cont cand alegi scaunul de birou pentru cel mic? 

  1.   Confort

Confortul este un aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi scaunul pentru cel mic. Acest atribut va permite copilului sa se concentreze asupra activitatilor pe care le are de desfasurat.

  1.   Versatilitate

Opteaza pentru un scaun reglabil pe care copilul sa il ajusteze in functie pozitia capului, a spatelui, inaltime si distanta fata de birou. Avantajul unui astfel de scaun este ca poate fi folosit pentru mult timp, chiar daca cel mic va creste si va necesita mai mult spatiu.

  1.   Ergonomie

Ca orice parinte, cu siguranta vrei sa ii oferi copilului tau tot ce mai bun pentru el, de aceea un scaun ergonomic este alegerea ideala. Acesta are avantajul de a contribui la asigurarea confortului in perioada de utilizare, de mentinere a unei posturi corecte la birou (spatele drept, talpile plate pe podea si bratele un unghi de 90 de grade) si de reducere a durerilor de spate, gat sau umeri.

  1.   Concentrare

O pozitie corecta pe scaun insotita de un confort indelungat contribuie la sporirea capacitatii de concentrare asupra task-urilor pe care copilul le are de indeplinit. Astfel, copilul nu se va plange de dureri de spate sau gat intepenit.