Avantajul cumparaturilor facute prin intermediul laptopului sau a telefonului mobil este ca poti achizitiona printr-un singur click orice produs iti doresti. Dezavantajul consta in faptul ca nu poti vedea produsul real inainte de a il comanda si, in cazul hainelor si a incaltamintei, nu le poti proba decat dupa ce le-ai primit si achitat.

Astfel, teama celor mai multi cumparatori online este aceea ca nu vor alege marimea potrivita a pantofilor. Uneori acest lucru se intampla si in magazin cand probezi incaltamintea cu marimea pe care stii ca o porti, dar pantofii se dovedesc a fi prea mari ori prea mici.

De ce anume trebuie sa tii cont in alegerea pantofilor online?

  1.   Marimea piciorului

Pentru a te asigura ca iti cunosti dimensiunile talpii, este indicat ca inainte de a da comanda online, sa realizezi niste masuratori. Ia o foaie de hartie si pune-o pe o suprafata plata, de preferat pe podea, apoi asaza talpa pe aceasta. In cazul in care optezi pentru incaltaminte care necesita purtarea unor sosete, incalta-te cu soseta potrivita respectivului tip de pantof si abia apoi traseaza conturul talpii pe foaie. Este indicat sa rogi pe altcineva sa realizeze conturul, cu creionul in pozitie verticala si piciorul drept, intrucat greutatea corporala este corect distribuita si talpa se afla la dimensiunea normala, nedilatata ca in cazul in care se sta in pozitie sezuta.

Pentru ca majoritatea oamenilor nu au ambele talpi egale, se recomanda masurarea si celuilalt picior pentru ca se aleg pantofii in functie de dimensiunea cea mai mare.

  1.   Lejeritatea pantofului

Pentru a te bucura de lejeritate si confort la purtarea unor pantofi eleganti de barbati, spre exemplu, este indicat ca in lungime aceasta sa fie cu 0,5 cm mai mare decat dimensiunea maxima a talpii tale.

De asemenea, in latime trebuie sa fie o distanta de 3-4 mm, dar nu mai mult, pentru ca in general, o incaltaminte bine confectionata va mai ceda.

  1.   Piciorul in pantof

Pentru a te bucura de un mers usor si comod, cand testezi comanda primita, asigura-te ca degetele picioarelor au suficienta lejeritate, fara a fi prea stranse. In acelasi timp, nu trebuie sa existe prea mult spatiu intre degete si varful pantofului. Tine cont si de faptul ca varful piciorului are nevoie sa se sprijine pe talpa, iar calcaiul sa fie bine sustinut.