Atunci când cumperi o pasăre trebuie să te gândești cel dintâi unde o ții – în colivie în casă, sau în volieră afară. Cele mai populare păsări de companie sunt: perușii, papagalii mici, papagalii mari, cintezele, nimfele, canarii.

Pasărea trebuie să fie sănătoasă, să nu aibă semne că ar fi bolnavă, să nu aibă secreții la ochi, să aibă ghearele normale pentru agățare, etc. Dacă iei o singură pasăre trebuie să decizi dacă vrei o femelă sau un mascul. Despre masculi se spune că au capacitatea de a imita anumite sunete pe care le aud.

Adăpostul pentru pasărea de companie

papagalPentru peruși sunt potrivite coliviile încăpătoare, de minim 60 cm înălțime. O astfel de colivie poate ajunge și la prețul de 150-300 lei mai ales dacă este un pic mai mare. Colivia se alege în funcție de pasărea care va sta în ea. Pentru a putea cumpăra un produs de calitate care este mai scump poți face un credit pe www.monily.ro/credit-pana-la-salariu și astfel să primești rapid toți banii necesari.

În cazul în care vrei să transporți pasărea în alt loc, ai nevoie și de o colivie portabilă, care poate fi din plastic și are grilajul adecvat. Și pentru aceasta poți face un credit destul de mic prin Monily cu dobândă 0%.

Amplasarea coliviei se face pe un suport solid, într-o zonă potrivită a locuinței, unde pasărea să fie sub privirile celor din casă. Nu este bine să fie ținută în bucătărie și nici prea aproape de geam, unde soarele este foarte puternic în anumite momente ale zilei. Camera în care se ține pasărea trebuie să fie curată, bine aerisită, să aibă geamurile închise și prevăzute cu jaluzele. În cameră nu se țin pisici sau câini pentru că ar putea stresa foarte tare pasărea.

Echipamentul pentru pasărea de companie

papagaliÎn colivie pasărea trebuie să aibă anumite elemente din lemn, jucării simple, colorate, care să-i placă. De exemplu nu trebuie să lipsească 2-3 stinghii din lemn pe care să stea sau din care să roadă cu ciocul. Păsările au obiceiul să roadă din lemn, de aceea este bine să-i pui stinghii din lemn (care nu este lăcuit sau tratat cu substanțe chimice).

Există diferite jucării pentru păsările de companie din care fac parte:

 • Mosor din lemn
 • Mingi de ping-pong
 • Stinghii jucărie
 • Scărițe din lemn, scărițe cu clopoțel
 • Oglinzi cu sau fără clopoțel
 • Jucării în formă de cerc
 • Jucării din bumbac
 • Jucării cu bile, cercuri și alte accesorii colorate, etc.

Prin credix.ro/credit-rapid-fara-acte/ se pot face rapid rost de bani și astfel se pot cumpăra încă de la început toate echipamentele și jucăriile pentru pasăre. Dacă ai mai multe păsări și stai la casă, poți cumpăra o volieră cu un astfel de credit fără acte. Prețul ei este un pic mai mare, dar merită, pentru că păsările sunt mai libere în volieră și pot sta afară.

Voliera este un adăpost potrivit pentru mai multe păsări, în ea se pot pune crengi de copaci, stinghii din lemn pentru cățărare, recipiente cu apă și mâncare, etc. De asemenea din volieră nu trebuie să lipsească plantele, mai ales arbuștii care oferă multe posibilități de cuibărire.

Hrana adecvată pentru păsările de companie

accesorii papagaliPăsările au nevoie de trei tipuri de hrană: semințe, legume și fructe. Desigur nu trebuie să le lipsească niciodată apa proaspătă, nisipul și osul de sepie. Iată ce spun crescătorii de păsări:

 • Nisipul este important pentru procesul de digestie la păsări, le ajută la măcinarea hranei în pipotă. Trebuie să fie cu granulație mare și să fie bogat în minerale.
 • Osul de sepie are un conținut semnificativ de calciu și se recomandă păsărilor.
 • De asemenea ar trebui și o pastilă de iod, granule de minerale și suplimente de vitamine.
 • Fructele sunt preferate de păsări, trebuie încercate mai multe tipuri de fructe (rodie, măr, caise, zmeură, cireșe) pentru a vedea ce le place.
 • Legumele fac și ele parte din hrana păsărilor de orice fel. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale. Cele mai recomandate sunt: roșiile, mazărea verde, spanacul, țelina, morcovii, germenii de lucernă și de grâu.
 • Multe specii de păsări preferă semințele oleaginoase, cerealele, alunele, semințele de conifere sau de pin. Amestecul de semințe este ideal pentru păsări, se poate cumpăra de la magazinele de specialitate, de tip pet shop. Există amestecuri speciale pentru peruși, canari, cinteze, papagali mici sau mari, păsările cu ciocul drept.

Pe site-ul credix.ro/credit-rapid-fara-acte/ poți obține oricând un credit rapid fără acte și astfel poți cumpăra orice pasăre de companie dorești și tot ce îți trebuie pentru a putea avea grijă de ea.