Cum alegi cea mai potrivită chiuvetă pentru baie și care sunt detaliile la care trebuie să te uiți atunci când ai de făcut amenajări în această încăpere? Aparent, pare simplu.

Ai văzut un model, ți-a plăcut și te gândești deja cum va arată la tine în baie. Însă, modelele de chiuvetă baie sunt atât de variate și calitatea materialului diferită, încât va fi deseori complicat să faci cea mai bună alegere, dacă nu pornești cu o documentare riguroasă înainte de a face achiziția.

Tipuri de chiuvete de baie

Există mai multe tipuri de chiuvete de baie, fiecare putând fi inclus în diferite stiluri de design interior sau în funcție de dimensiunile încăperii. Chiuvetă de baie cu picior, care poate fi sub forma piedestal sau semipiedestal, chiuvetă de baie cu mobilier sub ea, și chiuveta baie suspendată în perete. Acestea sunt tipurile cele mai frecvente de chiuvete disponibile pe piață, fiecare având caracteristicile sale și fiind mai mult sau mai puțin practice, mai moderne sau mai apropiate de stilul clasic. Dacă vrei o baie cu aspect cosmopolit poți selecta chiuvete moderne de la Neakaisa, cu siguranță vei obține efectul WOW mult dorit.

Sfaturi de la experți pentru alegerea chiuvetei care se potrivește în baia ta

Vrei să amenajezi baia încât aceasta să arate ca desprinsă din cele mai renumite reviste de design interior,  dar încă nu știi ce tip de chiuvetă se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Iată soluțiile:

Chiuvetă de baie cu piedestal

Este chiuveta de baie cu un suport tip piedestal sprijinit pe pardoseală, sau o mai regăsim și în varianta cu semipiedestal, unde suportul de sub chiuvetă doar maschează sifonul și țevile de alimentare cu apă. Chiuveta cu picior este un model clasic, destul de întâlnit încă și este recomandat în special celor care se bucură de mult spațiu în baie și nu au nevoie să folosească pentru depozitare spațiul de sub chiuvetă. Chiuvetele de baie cu picior sunt piese destul de voluminoase, vor ocupa mult spațiu în baie și trebuie să te asiguri că dimensiunile (lățime, adâncime, înălțime) se potrivesc. Verifică dacă nu îți blochează ușa de la baie atunci când aceasta se deschide sau dacă nu îngreunează accesul în unele zone ale încăperii.

Chiuvetă de baie suspendată

Chiuvetele suspendate sunt potrivite pentru băile de mici dimensiuni. Acestea se fixează direct pe perete și nu au nevoie de susținere în plus. Un dezavantaj este însă că nu oferă spațiu de depozitare.

Chiuveta de baie așezată pe dulap

Chiuveta de baie cu mască este un model modern și practic, pentru orice tip de baie care îți permite să utilizezi cât mai eficient fiecare loc. Masca poate servi ca loc de depozitare pentru o mulțime de lucruri pe care le folosești în baie.

Chiuveta pe blat

Chiuveta sau lavoarul așezat pe blat se află în topul preferințelor cele care vor să își amenajeze baia ținând cont de ultimele tendințe în materie de design interior. Lavoarul pe blat oferă un aspect elegant interiorului băii tale și este în același timp o soluție foarte practică pentru orice casă. Lavoarele astfel amplasate îți dau posibilitatea să ții pe blat și alte obiecte, poate pe cele pe care le folosești de mai multe ori pe zi, atunci când ești în baie. Sub blatul pe care este așezat lavoarul se pot monta unul sau mai multe corpuri de mobilier pentru a avea în acest fel și mai mult spațiu în baie. Instalarea este ușoară și nu presupune decuparea blatului, tine doar cont că trebuie sa alegi și un sifon chiuvetă pentru lavoar.