Cum alegi cauciucurile de vară potrivite pentru mașina ta?

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/car-wheel-vehicle-transport-1881430/

 

Există o diferență între alegerea anvelopelor și alegerea anvelopelor potrivite . Știm că nu tuturor le pasă la fel de mult de anvelope vară, așa că suntem aici pentru a da o mână de ajutor!

 

Iată tot ce trebuie să știți despre cum să alegeți anvelopele, începând cu determinarea dimensiunii anvelopei, alegerea tipului de anvelopă și identificarea calităților la care vă interesează cel mai mult într-o anvelopă.

Determinați dimensiunea anvelopei

Primul lucru pe care va trebui să îl determinați este dimensiunea (sau diametrul) anvelopei de care aveți nevoie. Anvelopele vin în diferite diametre, de la 13 inch până la 22 inch. Deci, cum puteți afla de ce dimensiune are nevoie vehiculul dvs.?

 

De asemenea, vă puteți verifica anvelopele actuale. Vedeți amestecul ăla de litere și cifre pe peretele lateral? Vor arăta asemănător cu: 215 / 65R 15. Diametrul roții în inci este ultimul număr din acea serie. În acest caz, 15. Uită-te la imaginea de mai jos. Nu este prea dificil să vă dați seama de ce dimensiune aveți nevoie de anvelope și, odată ce știți, vă puteți restrânge alegerile de anvelope destul de repede.

 

Anvelope de vară : Adesea, anvelopele „obișnuite” se numesc anvelope de vară. Practic, o anvelopă de vară poate rezista trei sezoane din an – nu încercați să conduceți pe acestea pe vreme rece sau zăpadă. Anvelopele de vară oferă o tracțiune excelentă pe drum umed, deci sunt perfecte pentru averse de primăvară și furtuni de vară. Cu toate acestea, cauciucul lor moale se întărește atunci când temperatura scade sub îngheț, ceea ce le face insuficiente pentru condusul de iarnă.

Ce înseamnă M+S la anvelope?

Marcajul M+S (Mud & Snow) face referire la faptul ca anvelopa a fost testata pe noroi si pe zăpadă, însă, acest lucru nu o face obligatoriu o anvelopa ce se pretează pentru iarna.

 

În consecință, anvelopele pentru toate anotimpurile, conțin atât marcajul legal obligatoriu, M+S, cât și marcajul cu fulgul de nea. Totodată, anvelopele marcate M+S au pe banda de rulare, de regula, caneluri mai generoase și blocuri de cauciuc masive, dispuse la distanța mai mare una de cealaltă, comparativ cu pneurile standard.

 

Ultimele lucruri de luat în considerare după ce ați identificat dimensiunea și tipul sunt calitățile specifice anvelopelor diferite, cum ar fi costul, aspectul, marca și așa mai departe. Cu alte cuvinte, această parte implică selectarea anvelopei perfecte dintr-o selecție de anvelope bune!

 

Când vine vorba de cele mai bune mărci de anvelope, am ales Michelin ca numărul unu din mai multe motive. Cel mai vizibil, decizia noastră s-a redus la performanța bine echilibrată, cu factori de risc incredibil de mici.

 

Experții de la Michelin conduc centre de cercetare din întreaga planetă care lucrează în fiecare zi pentru a regla designul exclusiv al anvelopelor marca. Cercetarea începe cu testarea și observarea anvelopelor pentru sporturi cu motor. Experții își aplică apoi descoperirile în aplicațiile de zi cu zi pentru a formula cele mai bune anvelope auto pentru șoferii de zi cu zi.