Grupuri de pompare

Cum alegem sistemul pentru pomparea apei potabile si a apei pentru uz casnic

Indiferent daca ne referim la apa potabila sau la apa pentru uz casnic, apa se dovedeste a fi un element indispensabil vietii si confortului in societatea moderna. Tocmai de aceea, in situatia in care pentru locuinta personala sau pentru amplasamente precum ferme, puncte de lucru industriale sau alte astfel de activitati nu exista posibilitatea de furnizare a apei de la o retea centralizata sau daca reteaua centralizata nu furnizeaza presiunea necesara, este nevoie de gasirea unor solutii alternative. Din fericire progresul tehnologic in toate domeniile ofera astazi posibilitatea de a alege dintre diferite echipamente de pompare a apei, si anume pompe de apa sau grupuri de pompare a apei.

Ce alegem: pompa de apa sau grup de pompare?

Primul lucru asupra caruia trebuie sa ne aplecam atunci cand vorbim despre sistemul de pompare a apei este cantitatea de apa de care este nevoie pentru locatia unde se doreste furnizarea apei potabile si a apei de uz casnic. In functie de acest lucru putem avea in vedere fie pompele de apa, fie grupurile de pompare a apei. Daca o pompa de apa este acel echipament alcatuit din doua componente principale, si anume motorul si corpul de pompare, grupurile de pompare sunt acele echipamente alcatuite dintr-o baza pe care vin montate doua sau trei pompe de apa care se afla conectate intre ele cu colectori si care furnizeaza o cantitate mai mare de apa comparativ cu o singura pompa de apa.

Prin urmare, daca avem in vedere consumul de apa pentru un o singura locatie precum o casa la curte sau o mica afacere in domeniul agriculturii, atunci putem sa ne indreptam atentia inspre pompele de apa orizonatale sau verticale multietajate. Daca in schimb vorbim despre furnizarea unei cantitati mult mai mari de apa si pentru cladiri rezidentiale de tipul blocurilor sau pentru diferite spatii industriale ori ferme de mari dimensiuni, atunci cu siguranta ca merita investitia in grupurile de pompare a apei.

 

Dincolo de cantitatea de apa necesara, sursa de provenienta a apei este foarte importanta. Pentru apa de adancime trebuie aleasa o pompa submersibila, pe cand pentru apele din puturi, fantani sau rezervoare este nevoie sa alegi unul dintre modelele de pompe de suprafata. Diferenta intre pompele submersibile si cele de suprafata o reprezinta principiul de functionare. Astfel pompele de suprafata trag lichidul catre punctul de consum, pe cand pompele submersibile imping lichidul de la adancime inspre utilizatori.

Grupuri de pompare si pompe de apa din magazine specializate

Indiferent daca ai nevoie de o pompa de apa sau de grupuri pompare a apei, trebuie sa stii ca cea mai sigura alegere o reprezinta magazinele specializate in astfel de echipamente. In cadrul unui astfel de magazin vei putea gasi foarte multe modele si tipuri de echipamente pentru pomparea apei potabile si a apei de uz casnic, dar in acelasi timp vei putea beneficia inclusiv de consultanta pentru a te asigura de faptul ca vei alege echipamentul potrivit pentru nevoile tale. Iar acest lucru este foarte important, avand in vedere ca vorbim despre o investitie pe termen lung.