Achizitionarea unui autobuz sau autocar pentru oaspetii unui hotel, pentru o echipa sportiva, pentru o scoala sau un after school sau chiar pentru o firma de transporturi, este o investitie extrem de serioasa. Inainte de a face asta, va trebui sa gasiti masina de dimensiunea potrivita, la pretul potrivit si, preferabil, cat mai aproape de zona in care va aflati.

Daca nu aveti un buget foarte mare, este posibil ca cea mai buna optiune sa fie cea a achizitionarii de autocare de vanzare rulate.

In general cand ajungeti sa va ganditi la achizitionarea unui autocar sau a unui autobuz, stiti deja care este scopul si destinatia lui si stiti ca este necesar sa alegeti in functie de acestea. In general e bine sa tineti cont de cateva aspecte:

Capacitatea – stabiliti care este numarul de persoane pe care va trebui sa il transportati la fiecare drum cu autocarul.

Extinderea – stabiliti daca aceasta va fi capacitatea de care veti avea nevoie mereu, sau daca in curand veti avea nevoie de un autocar cu un numar mai mare de locuri.

Confortul – calatoriile lungi necesita instalatie de aer conditionat in autocar, astfel incat pasagerii sa beneficieze de confort pe durata drumului.

Eficienta consumului de combustibil. Ideal ar fi sa alegeti capacitatea motorului in functie de tipul de curse pe care le veti face in mod regulat (drumuri urbane sau drumuri pe distanta lunga).

Accesibilitatea – daca pasagerii sunt mai in varsta sau au mobilitate redusa, veti avea nevoie de un autocar cu mecanism pentru accesul scaunelor cu rotile.

Durabilitatea –  veti conduce pe drumuri proaste, rurale sau in zone rezidentiale bine intretinute? Este bine sa stiti acest lucru, pentru ca drumurile proaste degradeaza in general vehiculele si le reduc durata de viata.

Chiar daca este posibil sa fiti tentat de autocare cu pret mai mic, e important sa nu faceti deloc rabat la calitate. De asemenea, daca veti gasi autocare la preturi accesibile dar cu o capacitate mai mare decat cea de care aveti nevoie, e bine sa tineti cont de faptul ca un autocar mai mare va avea costuri mai mari pentru combustibil.

Internetul reprezinta un instrument extrem de bun pentru gasi deal-uri cat mai bune pentru autocare rulate, insa e bine sa stiti ca cele mai sigure oferte nu le veti gasi pe site-uri de anuntur, ci la dealeri autorizati, precum Evw Trucks. cu oferta variata si ampla si din care puteti alege cea mai buna varianta pentru voi.