Orice antreprenor stie ca are nevoie de servicii de contabilitate pentru firma sa. Iar daca urmeaza sa iti deschizi o afacere, atunci cu siguranta trebuie sa apelezi la un expert contabil. Rolul unui expert contabil sau al unei firma de contabilitate Timisoara este acela de a te ajuta sa gestionezi firma intr-un mod eficient si de a conduce firma spre o afacere prospera.

Daca urmeaza sa iti deschizi o afacere in Timisoara trebuie sa stii ca printre primii pasi pe care trebuie sa ii faci este sa cauti servicii de contabilitate Timisoara. Chiar daca crezi ca poti tine de unul singur contabilitatea firmei pe care urmeaza sa o deschizi, trebuie spus ca acest lucru este foarte complicat, iar in cele mai multe cazuri imposibil. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca ai nevoie de semnatura unui expert contabil autorizat CECCAR.

Un expert contabil Timisoara , o firma de contabilitate Timisoara sau o firma ce ofera servicii infiintari firme Timisoara care te poate ajuta inca de la deschiderea firmei tale. Astfel, de la intocmirea documentelor pentru Registrul Comertului, la tinerea evidentei cheltuielilor si pana la intocmirea unui plan financiar sau realizarea unui bilant lunar, toate acestea sunt servicii oferite de o firma specializata in contabilitate Timisoara.

Din punct de vedere al modului de constituire, societățile comerciale sunt de mai multe tipuri:

– societate în nume colectiv
– societate în comandita simpla
– societate pe acțiuni
– societate în comandita pe acțiuni
– societate cu răspundere limitata

Ce trebuie sa facă aceasta firma?

– Redactarea completa a documentației de înființare SRL sau înființare PFA
– Depunerea dosarului electronic la Registrul Comertului
– Monitorizarea dosarului pana la primirea actelor

Alegand o firma de contabilitate, in cazul unor daune privind evidenta contabila, tu ca si antreprenor nu ai nici o raspundere, pentru ca ai acoperirea contractuala privind raspunderea firmei de contabilitate, iar o asemenea firma de regula are incheiata o polita de asigurare care priveste raspunderea profesionala.

Un alt aspect important in procesul de infiintare a firmei este acela de a avea un sediu social. Daca din diferite motive nu ai posibilitatea sa gazduiesti sediul social al firmei tale acolo unde locuiesti, intreaba fira care se ocupa de infiintarea firmei tale daca nu cumva pot asigura ei contra cost gazduirea sociala.