Un bărbat din Slobozia a fost amendat pentru că a tras vânturi lângă un polițist. Deranjat de gestul bărbatului, polițistul i-a aplicat pe loc, o amendă de 1000 de lei.

Un polițist local și un agent de la Rutieră se aflau în misiune pe un bulevard din Slobozia. În timp ce sancționau un șofer, care parcase neregulamentar, un bărbat a venit lângă polițiști și a început să tragă vânturi, scrie independentonline.ro. Totul a fost menționat în procesul verbal.

„Polițistul Vlad Mihai din cadrul Poliției Locale Slobozia a intervenit pentru constatarea unei contravenții în domeniul rutier, în intersecția Matei Basarab cu Ștefan cel Mare, (…) moment în care un bărbat dintr-un grup de patru persoane, aflat la circa 15 m distanță de ei, a comis fapta menționată în actul de constatare”, se arată în procesul verbal de sancționare.

Amenda a fost aplicată în octombrie 2016 însă abia acum s-a aflat întrucât la începutul acestei luni, amenda a ajuns la contravenient, în comuna Săveni, acolo unde locuiește

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale Slobozia, legea 61/1991 permite aplicarea de amenzi pentru…vânturi, faptele fiind asimilate „săvârșirii în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (….) de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”.

Șeful Poliției Locale Slobozia, Laurențiu Abaza, susține că amenda este justificată.

„Este de subliniat faptul că formularea din actul de constatare nu a fost cea mai potrivită și inspirată. (…) Însă a surprins fapta în mod frust, succint, ceea ce a oferit posibilitatea, mai mult sau mai puțin justificată, a nașterii unor comentarii nedorite sau a unor interpretări”, a precizat Laurențiu Abaza, pentru sursa citată.

Vlad Mihai, polițistul care a aplicat celebra amendă, lucrează în cadrul Poliției Locale Slobozia de aproape doi ani. El a fost deja mustrat de superiori, deși aceștia spun că a respectat legea.