Odata cu sosirea celui mic pe lume, putem spune ca vietile noastre se schimba radical avand in vedere ca incepnd cu acest moment, prioritatea noastra numarul 1 devine buna crestere si dezvoltare a celui mic.

Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca un copil reprezinta o responsabilitate uriasa, pe care trebuie sa ne-o asumam intu-totu. Apar insa numeroase momente in viata noastra in care ne dorim sa plecam in diferite calatorii si in care desigur vrem sa ii avem si pe micuti alaturi de noi, lucru care ne pune automat in situatia de a ne pregati temeinic fiecare mica escapada. Siguranta celor mici este prioritara in orice moment, de aceea ori de cate ori vine vorba despre acestia, tindem sa devenim foarte protectori.

Indiferent daca trebuie sa il duci pe cel mic la medic, intr-un parc, la bunici sau undeva departe de casa, un lucru este absolut cert si anume faptul ca ne dorim ca pe intreaga durata a transportului, cei mici sa fie intr-o siguranta deplina si sa aiba parte de cat mai mult confort. Din fericire insa, micile si marile brand-uri de produse pentru copii au inteles pe deplin care sunt nevoile parintilor si copiilor de pretutindeni, astfel ca ne intampina in prezent cu portofolii complexe de produse care ne pot ajuta sa oferim toata siguranta si confortul micutilor nostri. Iata asadar cateva moduri prin care putem creste gradul de siguranta al celor mici atunci cand ii transportam cu masina.

Scaunul auto pentru copii, un produs indispensabil pentru siguranta si confortul celor mici.

Transportarea celor mici cu masina trebuie in mod obligatoriu sa se faca numai in scoica auto sau in scaune auto omologate pentru copii atunci cand varsta permite acest lucru. Daca lasam la o parte aspectele care tin de legislatie (transportarea copiilor in scaune/scoici auto este obligatorie), trebuie sa intelegem faptul ca aceste produse reprezinta de departe cea mai eficienta solutie prin care ii putem transporta pe cei mici cu masina in deplina siguranta. In plus, aceste scaune auto le ofera celor mici si tot confortul de care au nevoie.

Asigura-te intotdeauna ca componentele masinii tale sunt in cea mai buna stare de functionare.

Siguranta auto este un lucru care ii priveste atat pe cei mici, cat si pe noi toti ceilalti participanti la trafic. Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le avem in vedere este acela de a ne asigura mereu ca suntem la zi cu inspectiile tehnice si ca inlocuim mereu acele componente ale masinii, care prezinta urme de uzura. Gratie magazinelor online de profil care ne intampina cu game complete de piese auto, lucrurile ar trebui sa fie destul de simple atunci cand suntem pusi in situatia de a le gasi pe cele de care avem nevoie.

Care sunt ricurile unui transport gresit al copiilor?

Pentru a intelegele si mai bine importanta pe care o are siguranta atunci cand vorbim despre transportul celor mici, ar trebui sa aducem in prin plan si riscurile pe care un transport neconform la presupune. Esentialitatea scaunelor auto reiese din faptul ca doar acestea pot asigura o fixare completa a celor mici in scaunele masinii, pana cand acestia ajung la varsta la care pot purta centurile de siguranta. Chiar si cel mai mic impact poate avea ca si rezultat raniri grave sau poate chiar fi fatal pentru un bebelus daca nu este pus intr-o scoica sau un scaun auto. Din pacate nu sunt deloc rare cazurile in care cei mici sunt tinuti in brate de catre parinti, lucru care de asemenea in cazul unui impact se poate transforma intr-o tragedie.