Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri, derapajele românilor prezenţi la finala de tenis de la Montreal, jucată de Halep şi Sloane Stephens.

Jurnalistul i-a făcut „gunoaie” pe românii care au scandal M**E PSD în timpul finalei lui Halep.

„Simona Halep îşi trăieşte legenda. Spuneam după Roland Garros că Simona a devenit dintr-o mare jucătoare o legendă a tenisului. Aşa arată o legendă vie. O jucătoare care poate să depăşească momente psihologice care ar putea să doboare şi un bivol care nu gândeşte, ca acela din tribună sau aceia care au zbierat pe parcursul acestei partide în momente critice acea adunătură de 7 litere cu PSD. Dacă aş fi fost acolo, muream de gât cu ăla sau cu ăia. Nu vă pot descrie ce dezlănţuire de furie am avut în mine! Nu ştiu ce i-aş fi făcut individului respectiv, suportând toate consecinţele legale. Acel gunoi, gunoiul ăla cu ochi se numeşte român. Cred că au fost vreo doi care zbierau asta. În general, au fost nişte inși cu voci de alcoolişti pe acolo. Unul s-a trezit să zbiere: «Bate-o, mă!», când servea Simona. Săraca a făcut semn: «Termină, domnule, odată!». Dobitocul ăla nu îşi dădea seama că Simona era singura deranjată, doar nu Stephens, care nu ştie româneşte„,  a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi 24.

Duminică, la ceremonia de premiere, după ce a mulţumit în engleză organizatorilor şi echipei sale, Halep a adresat şi un mesaj în limba română: Am un mesaj de adresat în română fanilor din tribune. Le mulțumesc pentru susținere, dar unii s-au comportat astăzi altfel. Vreau să le spun două cuvinte: vă rog, data viitoare când veniți pe un teren de tenis, să respectați această încăpere. E mult prea deosebită pentru astfel de lucruri!

la conferinţa de presă, Simona Halep a fost întrebată de jurnalişti ce a spus în limba română, iar sportiva a spus: Puteți folosi Google Translate, n-a fost nimic de rău. Ceva pozitiv pentru toată lumea.