Consiliul Superior al Magistraturii a știut de ilegalitățile comise de procurorul Mircea Negulescu, detașat la DNA Ploieşti pentru a instrumenta dosare celebre, printre care și cazul Ponta – Ghiţă – Blair. Însă, CSM l-a menținut în ”sistem” pentru a ”face dosare grele”.

După ce România TV a difuzat o serie de înregistrări în care acesta dialoga cu soția unui arestat, care depusese un denunț împotriva sa, și încerca să o sfătuiască despre modul în care să scape de problemele penale, în presă au apărut informații că CSM ar fi știut de înregistrările cu procurorul Negulescu încă din 30 aprilie 2015.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii ar fi primit în 30 aprilie 2015 un memoriu însoțit de 6 înregistrări video despre abuzurile procurorului Mircea Negulescu.

Pe atunci, Negulescu lucra la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, el fiind transferta pe 1 august 2015 la DNA Ploiești. Sesizarea CSM a fost făcută de fostul șef al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader, care ar fi trimis memorii către mai multe instituții și ambasade ale unor țări occidentale, dar și către SRI Prahova.

Iată ce ar cuprinde sesizarea CSM, așa cum scris flux24.ro:

O P I S U L MATERIALELOR DOCUMENTARE CARE PROBEAZA SUSTINERILE DIN SESIZAREA CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII – INSPECTIA JUDICIARA VIZAND ABATERILE DISCIPLINARE SAVARSITE DE PROCURORUL NEGULESCU MIRCEA DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LANGA CURTEA DE APEL PLOIESTI

INREGISTRARE VIDEO (1) 2014, PIZZERIE PLOIESTI, str. Anul 1848 (discutie libera NEGULESCU MIRCEA – TOADER CRISTINEL);

INREGISTRARE VIDEO (2) 2014, PIZZERIE PLOIESTI, str. Anul 1848 (discutie libera NEGULESCU MIRCEA – TOADER CRISTINEL);

INREGISTRARE VIDEO octombrie 2014, (discutie libera NEGULESCU MIRCEA – TOADER CRISTINEL) dupa intalnirea dintre lt. col. IANCU SABIN – seful Directiei Judetene Prahova a SRI si TOADER CRISTINEL – director general Politia Locala Ploiesti;

INREGISTRARE VIDEO, Sarbatoarea de Pasti 2014, primirea unui cadou (miel) de catre procurorul NEGULESCU MIRCEA de la TOADER CRISTINEL (punerea in portbagajul autoturismului magistratului);

INREGISTRARE VIDEO, Benzinaria “PETROM – Hipodrom” Ploiesti, alimentarea cu carburant a autoturismului marca FORD (secventa nr. Inmatriculare NSD) al magistratului NEGULESCU MIRCEA, achitat cu cardul Politiei Locale Ploiesti;

INREGISTRARE VIDEO 2014, ambiental, masa restaurant, discutii despre TOADER CRISTINEL intre: NEGULESCU MIRCEA, STAVRI CATALIN -jurnalist si STANCIU GEORGE – om politic, consilier local PSD Ploiesti.

Lumeajustitiei.ro a primit la redactie o inregistrare de 22 de secunde in care procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti vorbeste despre faptul ca instrumenta un dosar in parteneriat cu SRI Prahova, condus de colonelul Sabin Iancu.

Din inregistrare reiese ca procurorul Negulescu zis „Portocala” parea foarte sigur pe el ca nu va pati nimic in urma scandalului provocat de interceptarile prezentate de Romania TV impotriva sa, deoarece are acoperire in baza protocolului existent cu SRI. O fi sau nu autentica inregistrarea? Daca este adevarat ce spunea Negulescu acolo, nu stim, insa publicam fisierul audio intrucat la ora aceasta in Romania exista un imens scandal legal de protocolul dintre PICCJ-SRI in baza caruia ani de zile au existat echipe mixte DNA-SRI pe diferite dosare, activitate abuziva, interzisa de lege, mai precis de art. 7 din legea 303/2004 care prevede interdictia pentru magistrati de a fi colaboratori ai serviciilor de informatii sub sanctiunea pierderii functiei de procuror sau judecator detinuta.

Conform informatiilor primite, inregistrarea ar fi fost realizata saptamana trecuta, in plin scandal al interceptarilor prezentate public despre procurorul Mircea Negulescu.

Iata stenograma inregistrarii:

„Mircea Negulescu: Sabin, Sabin… In primul rand, hai sa iti spun ceva, cu Sabin aveam un protocol semnat pe dosarul asta… Era o relatie profesionala… protocol de cooperare… Stii cum, mi-e o frica, ma jur… ma da afara din magistratura… vai, mi-e o frica. Sunt foarte speriat, nu se vede pe mine?”