Premieră istorică pentru voleiul feminin românesc. CSM București a adus primul trofeu în voleiul feminin românesc, la nivel de club.

CSM București și-a adjudecat trofeul european după ce a învins în deplasare echipa turcă Trabzon Idman Ocagi cu scorul de 3-1 (25-23, 25-13, 20-25, 25-20), în manșa a doua a finalei.

În tur, CSM București s-a impus cu 3-1, iar pentru a câștiga trofeul avea nevoie de două seturi câștigate în returul finalei.

CSMB a început în forță, a condus cu 7-2, dar apoi a urmat o perioadă în care nu a mai reușit nimic, gazdele marcând zece puncte consecutive, pentru 12-7. Echipa antrenată de italianul Francois Salvagni a revenit în joc, a recuperat punct cu punct și a egalat la 16-16. CSM a condus apoi de trei ori, dar Trabzon a întors scorul, 21-19. CSM a egalat și cele două echipe nu au reușit să se desprindă până la 23-23, când Faleș și Majstorovic au adus două puncte extrem de importante, sinonime cu victoria în primul set: 23-25.

În setul al doilea echilibrul a durat doar până la 3-3, apoi au urmat trei puncte consecutive ale echipei noastre (3-6). Trabzon a fost doar de două ori la diferență de două puncte, 4-6 și 5-7, iar apoi ”tigroaicele” au luat jocul pe cont propriu și, după o evoluție excelentă, atât în atac, cât și în apărare, și-a mărit constant avantajul, câștigând clar, cu 25-23, și asigurându-și trofeul.

Setul al treilea a marcat o relaxare a jucătoarelor noastre, după victoria obținută, astfel că Trabzon s-a desprins pe final actului și s-a impus cu 25-20.

În ciuda unui start greoi, în care au fost conduse cu 4-0, jucătoarele de la CSMB au preluat conducerea în setul patru, cu 9-5, după cinci puncte consecutive. Trabzon a reușit de câteva ori să se apropie la două puncte, dar CSMB a condus ostilitățile și s-a impus cu 25-20, fără să forțeze, câștigând meciul cu 3-1, după o oră și 43 de minute de joc.