CSM București a câștigat marți seară, în premieră, titlul de Campioană a României la handbal feminin. Bucureștencele le-au învins pe băimărence, chiar la ele acasă, în Sala Sporturilor din Baia Mare.
Tigroaicele de la CSM București au devenit campioanele României la handbal. După victoria de pe teren propriu, cu 23-22, CSM București s-a impus marți seară, și în deplasare, cu scorul de 20-17, adjudecându-și astfel trofeul.

În acest an, finalista s-a decis, după sistemul, cea mai bună echipă din trei partide.

Echipa antrenată de daneza Mette Klit a reușit astfel să învingă puternica echipă de la Baia Mare, antrenată de slovenul Tone Tiselj.

Astfel că după o pauză de 12 ani, trofeul național în handbalul feminin revine în Capitală. Ultima dată când o echipă din București cucerea trofeul s-a întâmplat în 2003, cu Rapid.

Pentru CSM București au marcat Linnea Torstenson — 7 goluri, Carmen Martin — 4, Paula Rodrigues — 3, Oana Manea — 2, Deonise Fachinello — 2, Iulia Curea — 1, Cristina Vărzaru — 1.

Pentru HCM Baia Mare au înscris Lois Abbingh — 4 goluri, Eliza Buceschi — 4, Ada Nechita — 2, Ksenia Makeeva — 2, Melinda Geiger — 1, Luciana Marin — 1, Valentina Ardean-Elisei — 1, Camilla Herrem — 1, Elena Gjorgjevska — 1.

După ce jucătoarele de la CSM București și-au primit medaliile și tricourile de campioane, a venit rândul băieților de la CSM București să încerce o victorie în sala de la Baia Mare, care ar fi împins finala în meciul al treilea, decisiv. La București, Minaur se impusese cu 26-24.