Meci nebun în ultimul sfert de finală de la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia. Croaţia a eliminat ţara gazdă la penalty-uri şi merge în premieră în semifinalele competiţiei unde se va duela cu Anglia pentru un loc în finala mondială.

Sferul de finală dintre Rusia şi Croaţia disputat la Soci, a avut de toate: dramatism, goluri, prelungiri şi penalty-uri.

Cheryshev a deschis scorul pentru Rusia în minutl 32 iar şapte minute mai târziu, croatul Kramaric a stabilit egalitatea pe tabela de scor.

După timpul regulamentar de joc, scorul era 1-1 astfel că s-a ajuns la prelungiri unde Croaţia a marcat golul doi prin Vida, dar ruşii au luptat şi au egalat în minutul 115 prin Fernandes, care a împins soarta partidei la loviturile de la 11 metri.

Croația s-a calificat în semifinalele după ce a învins Rusia în urma loviturilor de departajare, scor 2-2 (3-4 după penalty-uri).

Lovituri de departajare sfert finală: Rusia – Croația 3-4
Au marcat: Brozovic (Croația), Dzagoev (Rusia), Modric (Croația), Ignashevich (Rusia), Vida (Croația), Kuziaev (Rusia), Rakitic (Croația)
Au ratat: Subasic (Rusia), Kovacic (Croația), Fernandes (Rusia)