Klaus Iohannis pune din nou beţe în roate, Guvernului PSD – ALDE. Preşedintele a refuzat marţi, să dea curs propunerilor premierului Dăncilă de a remania trei miniştri.

„În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situație și, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă. Nu are absolut, dar absolut nimic, de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie. Nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este, această remaniere întreagă, neavenită. Pe de altă parte, avem cele trei demisii și, la un moment dat, evident că aceste trei persoane vizate vor pleca. Însă, cele trei propuneri, care au fost făcute pentru a înlocui miniștrii care pleacă, sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru și, în consecință, nu accept această remaniere, așa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuși mai departe, am avut o discuție telefonică cu doamna Prim-ministru și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru persoanele care vor prelua cele trei portofolii care, într-un final, se vor vacanta, fie să vină cu propuneri pentru miniștri interimari până când PSD vine cu niște propuneri pe care le pot accepta. Nu, nu iau act de aceste demisii până când nu știu ce persoane vor prelua portofoliile. Deci persoanele pur și simplu nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste poziții”, a declarat Preşedintele României.

Primul Ministru Viorica Dăncilă a trimis săptămâna trecută la Administraţia Prezidenţială, următoarele propuneri de remaniere:

  1. Eugen Nicolicea la Justiţie în locul lui Tudorel Toader
  2. Oana Florea la Fonduri Europene în locul lui Rovana Plumb
  3. Tit Liviu Brăiloiu la Românii de pretutindeni, în locul lui Natalia Intotero.