În cazul în care ești proprietarul unui societăți comerciale, trebuie să ai în vedere situațiile financiare anuale, pentru a avea o imagine completă asupra patrimoniului, dar și a poziției financiare.  Pentru a beneficia de acest lucru și pentru a nu avea probleme cu instituțiile statului, cel mai indicat este să apelezi la ajutorul unei firme de contabilitate.

Alegerea unei firme de contabilitate potrivită este deosebit de importantă și trebuie ținut cont de mai multe criterii.

Garanția, experienta, calificările si profesionalismul firmei

Prin alegerea unei firme de contabilitate și încheierea unui contract cu aceasta, vei avea garanția unor servicii asigurate de experți în domeniu, confort și siguranță și fără prea mari costuri, deoarece de la bun început în contract vor fi trecute în mod transparent, tarifele pentru serviciile onorate. O firmă cu experiență știe exact cum să rezolve anumite probleme imediat, întrucât într-o firmă de contabilitate fiecare om are sfera sa de excelență în funcție de specializare, astfel încât firma acoperă orice serviciu contabil, dar răspunde și mai repede cerințelor, întrucât nu există blocaje cauzate de volumul prea mare de muncă. O firmă profesionistă își va îndeplini sarcinile cu grijă și abilitate în conformitate cu normele tehnice și profesionale relevante.

O firmă de contabilitate este mereu la curent cu noutățile legislative

O firmă de contabilitate va cunoaște întotdeauna noutățile legislative și reglementările din domeniu, deoarece prin semnarea unui contract își asumă o responsabilitate pentru prestarea serviciilor la timp, în mod legal și competent.

Costuri fixe pentru servicii de contabilitate

Atunci când alegi o firmă de contabilitate cheltuielile sunt mai mici comparativ cu cheltuielile avute dacă alegi să angajezi un contabil, deoarece absolut toate cheltuielile privind programul de contabilitate, echipamente de birou și contribuțiile plătite pentru salariul contabilului sunt inexistente, toate aceste cheltuieli fiind incluse în tariful serviciilor de contabilitate oferite de o firmă. Avantajul major îl reprezintă faptul că plătești efectiv doar serviciile contabile pe care ți le oferă.

Ține cont de recomandările clienților

Alege o firmă de contabilitate ținând cont și de recomandările primite de la persoanele care colaborează cu respectiva firmă. Dacă nu ești sigur, poți căuta chiar și pe internet recenzii despre firma aleasă, pentru a fi cât mai convins că este alegerea potrivită. Este imperios necesar ca firma contabilitate să aibă referințe bune, să fie recunoscută și totodată să fie deschisă dialogului.

Asigură-te că dispune de un portofoliu de clienți

Orice firmă de contabilitate credibilă și care se respectă, are un portofoliu de clienți. În acest fel aceasta își certifică experiența contabilă și îți garantează servicii contabile de calitate.