Tinerele familii care aşteaptă un bebeluş sunt preocupaţi de foarte multe aspecte ce ţin de locul în care va fi aşezat cel mic, amenajarea camerei sau al spaţiului din camera ce va fi destinat cu precădere noului membru al familiei.

În febra pregătirilor, trebuie să aibă în vedere şi poziţionarea corectă a corpului bebeluşului când doarme sau stă întins, pentru a evita deformările coloanei vertebrale ce sunt vizibile, din păcate, pe la vârsta de 3-4 ani.

Multe dintre deformările specifice ale coloanei dobândite în primul an de viaţă: scolioză, cifoză, etc, se repara greu, prin exerciţii fizice obositoare în timp îndelungat.

Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să aleagă o saltea adecvată noului născut, care poate fi aşezată în landou sau în pătuţ, deoarece au dimensiuni standard.

Pentru a veni în sprijinul deciziei ce o veţi lua asupra saltelei bebeluşului, vă prezentăm câteva modele comercializate în ţară noastră şi care se bucură de succes în rândul cumpărătorilor.

Salteaua din 4 straturi cocoş este realizată prin tehnologii moderne din materiale naturale, mai exact fibre de cocos şi asigura o ventilaţie corespunzătoare constant. În egală măsură, stratul saltelei nu absoarbe umezeală, eliminându-se posibilitatea apariţiei acarienilor sau a mirosurilor neplăcute chiar dacă se utilizează zilnic timp de 3-4 ani. Structura robustă are elasticitatea adecvată menţinerii coloanei vertebrale şi a oaselor capului bebeluşului protejându-le împotriva deformărilor. Acest model de saltea se livrează cu husă din bumbac detaşabilă şi lavabilă. Dimensiunile standard ale saltelei sunt de 120x60x6 cm, putând fi aşezate în landouri sau pătuţuri. Pentru persoanele care solicită prin comandă alte dimensiuni, preţul acesteia va fi puţin mai mare.

Salteaua din Cocos si Hrisca cu doua fete plus, reprezintă o altă varianta potrivită datorită calităţilor sale. Textura de tip sandwich realizată din cele două materiale naturale permite aeraţia completă, nu reţine umiditatea, se poate utiliza pe o singură parte sau prin alternare şi garantează robusteţea adecvată evitării deformărilor coloanei vertebrale. Utilizarea acesteia permanent de către copil, chiar şi 3-4 ani, nu schimbă cu nimic densitatea şi duritatea acesteia, nefiind posibilă deformarea în timp. Stabilă termic datorită materialelor naturale, asigura confortul celui mic în orice anotimp. Acest model de saltea se livrează cu husă detaşabilă şi labavila din bumbac în combinaţii de nuanţe plăcute sau uni. Dimensiunile acesteia sunt: 120 x 60 x 12 cm.

Un alt model de salteluta destinata bebelusilor şi copiilor mici, este Salteaua din Cocos Confort. Acest tip de saltea este realizată din două straturi de fibre de cocoş, partea mediană fiind realizată dintr-un strat de burete cu rigiditate adecvată. Se poate utiliza şi alternativ pe cele două părţi pe care este structura din cocos. Dimensiunile acestui model de saltea sunt: 110 X 65 X 8 cm. Densitatea materialelor nu permite deformarea în timp, iar fermitatea texturii garantează o poziţie ergonomică a corpului pe tot parcursul utilizării acesteia, chiar 3-4 ani.

În concluzie, criteriile de alegere a saltelei pentru copilul de până în 3-4 ani sunt: tipul structurii acesteia, dimensiunile, preţul. Dacă va doriţi un copil cu dezvoltare fizică normală, nu faceţi rabat de la niciunul dintre criterii.