Cristina Tarcea, acuzată de Inspecţia Judiciară de abuz în serviciu şi încălcarea legii!

Cristina Tarcea, acuzată de Inspecţia Judiciară de abuz în serviciu şi încălcarea legii!
loading...

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea este acuzată de Inspecţia Judiciară de faptul că a refuzat nejustificat să pună în aplicare prevederile legale cu privire la constituirea completelor de cinci judecători.

Cristina Tarcea e la un pas de a fi recovcată din funcţia de Preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Inspecţia Judiciară a trimis raportul de anchetă ctre plenul CSM care va decide sancţiunea.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna judecător Iulia Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu și nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) și o) din Legea nr. 303/2004. În privinţa abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au reținut că preşedintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o), s-a reţinut că, prin refuzul de a implementa dispozițiile de imediată aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior menţionate, 40 de cauze de competența completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză”, se arată în comunicatul de presă al Inspecţiei Judiciare.

Cristina Tarcea, a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la acţiunea disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară, că i s-ar fi părut deontologic să fie anunţată întâi şi apoi să afle din presă.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Scrie un comentariu

<

two + 14 =