Cristiano Ronaldo pare să aibă o putere imensă şi în afara terenului de fotbal. Un simplu gest al lui Cristiano Ronaldo a probocat o perdere colosală gigantului american, Coca Cola. Sportivul lusitan a îndepărtat cele două sticle de coca cola pe care le avea în faţă la conferinţa de presă de la Euro 2020 şi a îndemnat ca oamenii să consume apă. Ronaldo și-a pus in cap atât UEFA cât şi sponsorul competiţiei, Coca-Cola.

Ronaldo a fost deranjat de faptul organizatorii i-au pus la conferinţa de presă sticle cu Coca Cola. Însă gestul lusitanului au provocat o pierdere de 4 miliarde de euro, companiei americane.

Beți apă!”, a spus Ronaldo după ce a îndepărtat sticlele de Cola.

Acțiunile Coca-Cola au scăzut de la 56,10 dolari la 55,22 dolari aproape imediat după gestul lui Ronaldo, ceea ce înseamnă că valoarea companiei a scăzut de la 242 miliarde de dolari la 238 miliarde de dolari.

Compania Coca-Cola reacționat marți printr-un comunicat de presă în care se spune că „toată lumea are dreptul la preferințele lor pentru băuturi”.

Ronaldo ține o dieta fără zahar și este împotrivă acestei băuturi, dar a uitat că la început de carieră a fost plătit de Coca-Cola să apară în reclame în Asia. Tot atunci, Ronaldo făcea publicitate și pentru producători de junk-food.

Cristiano Ronaldo riscă acum o amendă pe măsură din partea UEFA, întrucât Coca-Cola este sponsor oficial la Euro.