Cristian Geantă a avut un debut fulminat în circuitul Romanian Tenis Premium. La prima sa participare la un turneu RTP, a reuşit să câştige competiţia. 

Cristian Geantă este campionul RTP cu numărul 13 din anul 2020, după ce duminică, 23 august 2020, a câştigat turneul RTP 500 GODL CUP 2020, reuşind să se impună în finală în faţa lui Alexandru Cebotar.

Cristian Geantă a fost recompensat pentru acest rezultat, cu un premiu în valoare de 300 lei, cutia cu 24 e perechi de şosete de la Laboratorul de şosete, un deodorant auto, bio, produs de compania Aveir, sponsor al RTP, care a personalizat suportul pentru deodorant, cu sigla RTP. De asemenea a mai primit şi 500 de puncte RTP, trofeul turneului RTP 500 şi calificarea la Turneul Campionilor RTP 2020, cât şi avansarea la categoria Premium în cadrul circuitului RTP.

Alexandru Cebotar a bifat prima sa finală din circuitul RTP, după un parcurs aproape perfect, reuşind să-l elimine în sferturi de finală pe principalul favorit al turneului, Mădălin Mocanu, liderul clasamentului RTP. În finală, din cauza oboselii şi a căldurii, a cedat în două seturi, scor 3-4, 2-4. Pentru această performanţă, Alexandru Cebotar a fost recompensat cu un premiu în valoare de 250 lei, un deodorant bio de la compania Aveir, 350 puncte RTP şi trofeul finalistului turneului RTP 500.

25 de jucători au participat duminică la turneul RTP 500 GOLD CUP 2020, dintre care patru au fost debutanţi: Ovidiu Dumitru de la Buzău s-a oprit în primul tur, Cosmin Secan a acces în sferturi de finală, Bogdan Dinescu s-a calificat în semifinale iar Cristian Geantă a câştigat turneul.

Arbitrii turneului RTP 500 GOLD CUP 2020 au fost: Luchian Cincu, Mario Stănciulescu, Adrian Vătăşescu, Alexandru Antemie, Ciprian Iulian Morariu, Iulian Ciucă, Sebastian Forţu şi Valentin Mitrică.

Trofeele pentru finalişti şi campionul RTP 500 au fost furnizate şi personalizate de compania Leonte, partener oficial al RTP.