Dublu campion mondial, Cristian Gaţu împlineşte azi respectabila vârstă de 70 ani, din care peste jumătate de secol în handbal!

Cristian Gaţu, unul dintre cei mai mari sportivi ai României din toate timpurile, împlinește azi venerabila vârstă de 70 de ani.

La iniţiativa Narcisei Lecusanu, a lui Marius Iliuţă şi a mai multor prieteni din lumea handbalului, Romfilatelia a marcat ziua de naştere a legendarului Cristian Gaţu cu un plic filatetic personalizat.

Martor pe viu la majoritatea momentelor importante din carieră marelui handbalist, Cristian Ţopescu i-a urat acestuia La Mulţi Ani într-un stil caracteristic. Celebrul jurnalist şi-a lăudat chiar amicul pentru calităţile de comentator TV.

Prietenul şi colegul din perioada junioratului, Gheorghe Goran l-a caracterizat pe magicianul semicercului că pe un personaj mereu pus pe soţii. Acesta a rememorat un episod hazliu din perioada unui turneu petrecut împreună în Germania.

Ajuns la 87 ani, reputatul tehnician Nicolae Nedef (7 titluri mondiale) a ţinut să îşi laude fostul elev pentru calităţile sportive şi pe cele umane. Cei doi au câştigat împreună două titluri mondiale în 1970 şi 1974.

Carte de vizită:

Data şi locul naşterii: 20 august 1945, Bucureşti

Campion mondial în 1970 (Franţa) şi 1974 (RDG)

Bronz la CM 1967 (Suedia)

Bronz la Jocurile Olimpice 1972 (Munchen)

Argint la Jocurile Olimpice 1976 (Montreal)

Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977

Selecţionat de două ori în echipa lumii

Preşedinte al FR Handbal 1996-2014

Fost comandant al Clubului al Armatei Steaua

Fost vicepreşedinte al COSR