Crin Antonescu îl face praf pe fostul prim ministru al României, Victor Ponta. Fostul Președinte al PNL spune că dacă știa că e șantajabil, Ponta nu trebuia să accepte să devină prim ministru.

Crin Antonescu, a lansat joi în cadrul unei intervenții telefonice pentru B1TV un atac foarte dur la adresa lui Victor Ponta.

Fostul partener în USL, spune că Victor Ponta nu trebuia să accepte să fie desemnat prim ministru dacă știa că este o persoană șantajabilă.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Sebastian Ghiță a dezvăluit faptul că Ponta a fost șantajat să o numească pe Kovesi în fruntea DNA.

„Omul politic care cere votul politic și are o putere de decizie nu are nicio scuză. Ești santajabil nu te faci prim-ministru, dacă ești premier nu te lași santajat. Avem nevoie de politicieni puternici care să îli apare interesul”, a afirmat Crin Antonescu.

În cadrul unei înregistrări difuzate joi de România TV, Sebastian Ghiță spune că Ponta a numit-o pe Kovesi la DNA pentru că a fost șanajat de Florian Coldea, Adjunctul SRI.

”Persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună şi ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte şi să ne găsim şi noi un loc în ţara noastră. Şapte ani de zile copiii noştri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii.  În schimb, veţi vedea alte dovezi ale relaţiei mele cu Florian Coldea, din mai multe vacanţe făcute împreună. Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietesc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia şi în multe alte locuri. Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţei Kovesi la DNA, în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public…Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi” a spus Sebastian Ghiță.