Gheorghe Dincă, suspect că a ucis cel puţin două tinere, îşi bate joc, de trei zile, de anchetatori. Bărbatul în vârstă de 66 de ani, plimbă procurorii DIICOT, numai pe piste greşite. Şi-a recunoscut cele două crime dar nici urmă de cadavre.

Suspecat de trafic de minore încă din 2012, expulzat din Italia pentru că ar fi încercat să agreseze sexual tinere, internat de opt ori la Psihiatrie, Gheorghe Dincă face mişto de anchetatii DIICOT.

După două zile de anchetă a spus procurorilor că le-a violat şi ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu şi că le-a incinerat trupurile. Apoi că le-a aruncat trupul în lacul din spatele case. După care, suspectul a spus procurorilor că a aruncat trupul Alexandrei în râul Olt, după care că l-a arunat în Dunăre.

Niciuna din pistele furnizate de criminalul din Caracal, nu s-a soldat cu găsirea cadavrelor celor două tinere.

Gheorghe Dincă ar fi spus însă că fetele ar fi venit de bună voie pentru a întreține relații sexuale şi că acestea au murit după ce le-ar fi dat o palmă şi acestea ar fi căzut, iar lovitura le-ar fi provocat moartea.

Le-am dat o palmă și au căzut”, susține suspectul de dublă crimă.

Pe Alexandra Măceșanu, criminalul susţine că a băgat-o în butoiul în care topea aluminiu și a turnat vaselină peste trup. Numai că spusele lui nu se adeveresc. Pentru a putea să o incinereze, Gheorghe Dincă avea nevoie de o temperatură constantă de 1400 de grade, lucru imposibil de obţinut într-un butoi de tablă. La o astfel de temperatură, cadavrul ardea în circa o oră iar fumul şi mirosul degajat de arderea cadavrului, ar fi alertat toţi vecinii.

Procurorii nu au nicio probă fizică pentru a dovedi moartea victimelor. Ei așteaptă astfel rezultatele ADN ale analizelor pe bucățile de oase trimise la INML și care, cel mai probabil, vor fi anunțate vineri.

Luni, Gheorghe Dincă a fost luat din Arest de anchetatori, polițiști și jandarmi și dus la Corabia pe malul Dunării. Însă inculpatul nu a cooperat cu autoritățile, nu a vrut să le indice niciun loc exact.

La sfârșitul săptămânii ar urma să fie gata rezultatele testelor ADN făcute de Institutul de Medicină Legală, teste făcute asupra oaselor umane găsite în locuința suspectului.

Ca probe din casa din Caracal, anchetatorii au strâns oase calcinate, 21 de bucăți de dinți, care au fost trimise spre analiză ADN la INML, în București. Au mai fost găsite 3 telefoane, iar în butoiul în care erau oasele au fost găsite și bijuterii cu urme de ardere. În mașina individului anchetatorii au găsit o poșetă și un cercel care a fost recunoscut de familia Alexandrei Măceșanu ca fiind al fetei de 15 ani.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Gheorghe Dincă a fost internat de mai multe ori la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, iar ultima internare a avut loc în aprilie 2010 când a fost internat pentru sindrom anxios depresiv, dar în spital medicii i-au pus ca diagnostic secundar „Tulburări mentale și de comportament datorate folosirii alcoolului”, sindron de dependență, sindrom amnezic și hepatită alcoolică.

Surse apropiate anchetei au lansat ipoteza potrivit căreia Gheorghe Dincă face parte dintr-o reţea de trafic de persoane şi că Alexandra Măceşanu nu ar fi fost ucisă ci plasată grupului de proxeneţi şi că prin pistele false pe care le furnizează anchetatorilor, suspectul trage de timp pentru ca tânăra să fie scoasă din ţară.

În lipsa unui cadavru, nu există crimă şi familia Alexandrei speră într-o minune, speră ca fiica lor să fie în viaţă.