Alison Parker, 27 de ani, şi Adam Ward, 24 de ani, jurnaliști ai postului local WDBJ7, afiliat NBC, au fost împușcați mortal, în direct, de un fost coleg de televiziune,  Vester Flanagan.

Și-a executat foștii colegi de televiziune, a filmat uciderea lor și a postat pe Twitter înregistrarea, după care și-a tras un glonte în cap. Odioasa crimă care a șocat America și lumea întreagă, s-a produs marți în oraşul Moneta, din Statul Virginia.

Alison Parker, 27 de ani, şi Adam Ward, 24 de ani, au fost împuşcaţi mortal în timp ce erau în timpul unei transmisiuni în direct.

Criminalul este Vester Flanagan, 41 de ani, fost reporter al postului WDBJ7. Bărbatul a fost concediat în urmă cu doi ani. Atacatorul a fugit cu o maşină şi în momentul în care a fost oprit de poliţie, s-a împuşcat, au declarat oficiali pentru CNN.

ABC News a relatat că a primit un fax de 23 de pagini conţinând un manifest de la cineva semnat Bryce Williams, document ce a fost predat anchetatorilor.

Bryce Williams este numele folosit de suspect ca reporter pentru WDBJ.

Se pare că Vester a recurs la acest gest din cauza mai multor comentarii rasiste pe care cei doi jurnalişti i le-au adresat.

Conducerea postului i-ar fi recomandat autorului crimelor, înainte de a-l concedia, să apeleze la ajutor medical pentru a-şi ţine sub control comportamentul agresiv.

Reportera Alison Parker se afla în ultima zi de lucru la televiziunea din statul Virginia. Aceasta urma să se căsătorească în curând.