Crima din Bolintin Vale, surprinsă de camerele de video. Localnicii se revoltă de două zile în stradă

De două zile este revoltă mare, în stradă, la Bolintiv Vale, după ce un şofer de micrubuz a fost ucis de un clan de romi. Şeful IJP Giurgiu a fost demis din funcţie. Localnicii cer ca toţi cei patru făptaşi să fie arestaţi şi „clanul” de romi care creează de ani de zile probleme, să fie înlăturaţi din localitate.

Televiziunile naţionale de ştiri din România au difuzat joi seară, primele imagini cu momentul crimei din Bolintin Vale, surprinse de camerele de supraveghere din oraș.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum victima cade la pământ după ce este lovită cu o piatră de agresorul său.

De două zile, peste 300 de localnici din Bolintin Vale ies în stradă şi cer autorităţilor, protecţie şi să-i scape de clanul de romi.

În prezent, forțe din Poliție și Jandarmerie asigură siguranța în Bolintin Vale. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

La fața locului s-au deplasat prefectul Aneta Matei și subprefectul Mirel-Dragoș Brăgaru pentru a discuta cu oamenii nemulțumiți.

Duminică seara, un tânăr a avut un conflict cu un șofer de microbuz în Bolintin Vale și l-a lovit pe acesta cu o piatră în cap. Victima a fost dusă la spital, unde a decedat.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost arestat preventiv.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că la Bolintin Vale avem de-a face cu un fenomen al interlopilor și al clanurilor de crimă organizată, iar dacă și instituțiile statului se află sub influența acestui fenomen situația e cu atât mai gravă.

„Ca idee generală, aș vrea să subliniez că România a rezolvat de mult timp problema conviețuirii interetnice, a respectului drepturilor minorităților. Pe de altă parte, încălcarea stării de legalitate poate conduce la astfel de tragedii. În al treilea rând, avem de-a face cu un fenomen de care atrăgeam atenția încă din 2011 asupra fenomenului interlopilor și al clanurilor de crimă organizată și care pur și simplu nu numai că fac inaplicabilă legea, dar calcă în picioare drepturile cetățenilor. Dacă vreți, e și o problemă de suveranitate acolo. În momentul în care legea unui stat nu se mai aplică într-o comunitate locală, despre ce suveranitate mai vorbim? Noi trebuie să aplicăm legea acolo și toate instituțiile statului trebuie să concure pentru acest lucru. Dacă parte din aceste instituții sunt tarate de fenomenul de crimă organizată, de infracționalitate, lucrurile sunt și mai grave„, a spus Cătălin Predoiu.

Mai mulţi poliţişti din Giurgiu sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după revolta de miercuri seară din Bolintin-Vale, când sute de oameni au iesit în stradă, revoltaţi că un şofer a fost ucis ca în Vestul sălbatic în urma unui conflict cu patru bărbaţi de etnie romă.