Poliţiştii şi jandarmii continuă să amendeze tot mai mulţi români pentru nerespectarea ordonanţelor militare. În ultimele 24 de ore, peste 5200 de români au primit amenzi pentru că au ieşit din case fără să respecte starea de urgenţă, carantina şi izolarea.

„Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.218  persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.408.178 de lei„, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

În doar o lună, 229.593 de români au fost amendaţi pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

Totalul amenzilor aplicate celor aproximativ 230,000 de români a ajuns la fabuloasa sumă de 448.822.926 lei. Adică aproximativ 94 milioane de euro.

Din cauza numărului foarte mare de români amendaţi dar şi a cuantumului amenzilor, România a devenit celebră în presa internaţională.

Guvernul român încasează astfel mai mult de la românii amendaţi din cauza coronavirusului, decât din impozitul pe profit de la firme.

Foarte mulţi români au contestat în instanţă, amenzile, aucând poliţiştii şi jandarmii de abuz şi susţin faptul că nu au de unde plăti aceste amenzi.

După încetarea stării de urgenţă, instanţele de judecată vor fi sufocate cu sute de mii de procese şi vor trebui să decidă cine are dreptate şi ce se întâmplă cu amenzile uriaşe.