Protagonista episodului 2 al emisiunii #creativ, Alina Gurguţă poate fi o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. Deşi si-a dorit de mică să fie designer vestimentar, nu a îndrăznit în adolescenţă, crezând că moda poate fi studiată doar de cei care făcuseră deja arte plastice, astfel că s-a îndreptat spre croitorie.

A lucrat în oraşul natal, Focşani, unde a devenit constructor de tipare, însă şi în Italia, unde era şi imaginea casei de modă unde era angajată. Abia la 28 de ani şi-a luat inima în dinţi şi a dat admitere la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Cu foarte multă muncă, tenacitate şi talent, Alina Gurguţă este acum asistent universitar şi doctorand în aceeaşi facultate şi, printre altele, a reprezentat în 2017 România la „International Fashion Night 2017”, la Bratislava, cu colecţia sa inspirată de Constantin Brâncuşi, „Endless Dress”. Colaborează cu Teatrul Masca şi, de câţiva ani, participă regulat la Festivalul de Statui Vivante. O vom cunoaşte marţi seară, în cea de-a doua ediţie #creativ, difuzată de la ora 22.30 la TVR 1 şi online, pe TVR+ (iar în reluare, la TVR HD, sâmbătă, 15 iulie, de la 17.00).

„M-am bucurat mult să o cunosc pe Alina. La început, părea timidă şi introvertită, dar în clipa în care începe să vorbească despre munca ei, transpare o energie aparte. Povesteşte despre modă cu o pasiune rar întâlnită, o pasiune care va ajunge cu siguranţă la telespectatori. Şi, pentru că a parcurs toate etapele necesare, de la croitorie la constructor de tipare, este capabilă să treacă peste orice provocare tehnică şi să transforme schiţele sale în realitate. Este o adevărată profesionistă şi un om de foarte bună calitate”, îşi recomandă realizatoarea Claudia Spătărescu invitata din 11 iulie la #creativ.

Locurile de filmare sunt reprezentative pentru Alina Gurguţă, respectiv în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, în curte, cancelarie, dar şi în atelier, unde Alina a dat formă unui material banal în doar câteva minute. De asemenea, îi vom cunoaşte şi pe copiii Alinei, Anais şi Albert, deoarece finalul interviului este realizat acasă la creatoarea de modă.

Emisiunea are un ritm aparte, graţie filmărilor realizate cu camere profesioniste, dar şi cu o cameră gopro şi un telefon mobil, precum şi montajului alert. Şi în cazul acestui episod, emisiunea nu se încheie fără sfatul pe care Claudia Spătărescu îl cere invitatei sale. Aflăm şi noi ce paşi trebuie urmaţi pentru a deveni designer vestimentar, marţi seară, la #creativ.