Plouă cu drone rusești în România. Echipa televiziunii de știri Antena 3 CNN a filmat locul unde a căzut a doua dronă, pe un câmp situat la 15 km de localitatea Plauru din județul Tulcea.

Dacă în cazul primei drone am avut imagini cu o groapă mică și mai mulți copaci arși, acum, avem ditamai groapa, semn că drona rusească care a căzut în România a fost de dimensiuni mari.

Potrivit Antena 3 CNN, craterul format are o adâncime de 1,70 m, iar la locul impactului sunt multe fragmente de carbom şi totul este pârjolit în zonă.

“E posibil ca drona să fi fost lovită de antiaeriana ucraineană, deşi distanţa este destul de mare de această dată.
Dronele despre care se discuta că ar fi implicate în aceste incidente sunt drone grele, au o greutate de 200 kg la o lungime de 4 m şi circulă cu o viteză de peste 150 km / h”, a explicat Tudor Curtifan, redactor şef Defense România într-o intervenţie în direct la Antena 3 CNN.

Secretarul General NATO și Klaus Iohannis susțin că nu sunt motive de îngrijorare cu ceea ce se întâmplă la Plauru în judeţul Tulcea și că aceste drone ar fi căzut accidental în România și că exclud un atac direct al Rusiei asupra teritoriului NATO.